Press "Enter" to skip to content

Tvarkome namus prieš šventes, arba 7 savaitės iki Kalėdų

Kalėdos jau po 7 savaičių. Galite patikėti? Šį laiką labai mėgstu, nors daug kas sako, kad ilgas pasiruošimas šventėms nublukina pačią šventę. O man patinka. Patinka rašyti sveikinimus ranka, patiems artimiausiems gaminti dovanas, paskui kiekvieną gražiai supakuoti, geriant mėtų arbatą ir uodžiant meduolių aromatą namuose.

Pasiruošimas šventėms labai geras laikas pamąstyti ir apie spintos ar sandėliuko sutvarkymą.Kad ir kiek daiktų atsikratytumėt – jų vis tiek bus. Ir vis tiek bus ką tvarkyti.

1. Rūbai ir aksesuarai

Pirmiausiai išmeskite viską, ko Jums nereikia, nemėgstat, nebenorite ar nemylite. Išmeskite viską, kas netinka (Jums per mažas arba per didelis), suplyšęs, praradęs formą ar sudėvėtas.Juk  visad smagu, ant tuščių pakabų pakabinti naujus rūbus ar dovanas.

Iš spintos iškraustytus daiktus galima:
-atiduoti į komisą;
-parduoti;
– atiduoti draugams;
– paaukoti labdarai.

Rūbams, kaip ir visam kitam gyvenime galioja taisyklė 80/20. Vis tiek nešiojame tik 20 procentų savo rūbų.

Nebeprisimenu, kur skaičiau, bet viena moteris darė eksperimentą – išsivertė mėnesį su 6 rūbais – kelnių kostiumu, dvejais marškiniais (baltais ir juodais), džinsais ir rožiniais trikotažiniais marškinėliais. Ir gyvenimas, žinoma, nenugriuvo.

Sutvarkykite ir visus aksesuarus – kaklaraiščius, diržus ir t.t.

Apie spintų tvarkymą dar galite paskaityti:

Tvarkome spintas namuose

 

2. Žieminė apranga

Kol dar neatšąlo, nes ruduo šiemet stulbinamas, patikrinkite žieminius rūbus – pirštines, kepures, kombinezonus. Tikriausiai, auginančių vaikus nenustebins, kad pirštinės kažkodėl po vieną, o kepurė jau mažoka. Nepamirškite susidaryti trūkstamų daiktų sąrašo, kad prisnigus nenustebintų neturimos pirštinės.

3. Pasirūpinkite receptais

Jei įmerkusi rankas į tešlą prisiminsite, kad pagrindinė sudedamoji dalis yra klevų sirupas, o jo spintelėje neturite, tikrai stresas neišvengiamas. Susiruoškite šventinius receptus, pasirūpinkite jų sudedamosiomis dalimis,
ypač, jei gamindami kasdienį maistą to nenaudojate. Taip Jūsų spintelėse gali atsirasti šafranas, cinamono lazdelės ar anyžius.

Keletas mūsų mėgstamų receptų:

Meduoliai, keksas, mėsos pyragas ir kiti.

4. Spintelės, šaldytuvas, šaldymo kamera

Prieš šventes ypač svarbu susitvarkyti šaldytuvą, šaldiklį ir spinteles. Tada neteks sukti galvos, kur įdėti šaldytą tešlą, pyragėlių pusgaminius ar maistą, kurį galima pagaminti iš anksto. Beje, sutvarkę spinteles, galite pasirūpinti sausais užkandžiais – riešutais, džiovintais vaisiais.

Tvarkydami spinteles nepamirškite ir įvairiausių dėžučių. Patikrinkite, ar visos turi dangtelius, nepraradusios formos nuo karšo maisto ar kaitinimo mikrobangėje.

5. Dekoracijos.

Labai mėgstu puošti namus. Kalėdinis laikas labai mielas visokiomis smulkmenomis ir detalėmis. Kaskart išėmus pernykštes dekoracijas, dalis išmetama, kitos lieka puošti namus. Kai kurias, galite išradingai panaudoti pakuojant dovanas.

6. Dovanų pakavimas ir dovanos

Dabar pats laikas pasirūpinti viskuo, ko prireiks pakuojant dovanas – įdomesniu popieriumi, smulkionis detalėmis, nėriniais, juostelėmis.

Pats laikas prisiminti dovanų idėjas, pagalvoti apie kiekvieną – juk sudėtinga paskutinę akimirką viską suplanuoti, nupirkti ir dar gražiai supakuoti.

Kelios dovanų pakavimo idėjos – pagal Iną Lukauskaitę, pagal Ingą, ir dar truputis.
7. VAIKŲ KAMBARYS.

Čia kaip visada visko daug. Daug žaislų, daug rūbų, daug piešimo priemonių. Ir viskas REIKALINGA.

Padrąsinkite vaikus atrinkti nebežaidžiamus žaislus, išaugtus drabužius ir atiduoti juos tiems, kuriems labiau reikia. Tai geras laikas mokyti atjautos ir dalininimosi. Patikėkite, kad ir kiek žaislų iškeliautų iš Jūsų namų, po švenčių jų tikrai bus daugiau.

Apie vaikų kambario tvarkymą, vaikų spintų tvarkymą jau esame rašę.

Smagaus pasiruošimo šventėms!