Press "Enter" to skip to content

Canape, arba keli receptai vaikų gimtadieniui

Vaikų gimtadieniai rimtas išmėginimas tėvams. Juk suaugusieji labiau rūpinasi skonių subtilybėmis, naujais patiekalais, naujais skonių deriniais, o vaikams – svarbu, kad viskas būtų aišku. Jei mėsa – tai mėsa, jei daržovės – vadinasi – daržovės. Negana to, dar turi būti gražu, patogu pasiimti ir suprantama. Ir nors nesu kulinarė,  kuri kiauras dienas sukasi virtuvėje, teko imtis mažų sumuštinių, dar vadinamų canape meno. Dukrai jau devyneri, draugai irgi panašaus amžiaus.

Šiam vyresnėlės gimtadieniui pasirinkau mažyčius sumuštinukus – canape bei porą padažų – tradicinius tzatziki ir gvakomolę. Padažus patiekėme su traškia apkepta itališka duona, duonos lazdelėmis ir su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis – morkomis, agurkais salierais.

Patys populiariausi buvo suprantamiausi sumuštinukai:

kumpis, varškės užtepėlė su žalumynais, ridikėlis, paprika

bei

lašiša, agurkas, paprika, varškė su žalumynais

Kiti, labiau patikę suaugusiems:

paštetas, bruknių uogienė, obuolys ir juoda duona

varškė, natūralus jogurtas, marinuoti karnišonai ir vynuogės (ant krekerio)

 

Kas įdomiausia, mamos stebėjosi, kad vaikai valgo ne taip mažai daržovių, nors namie juos įkalbėti tai daryti sunkoka. Tai dabar net nežinau – gal mažiau siūlo arba formos kitokios:
1000647_809362592425210_1676064100_n 1016800_809362445758558_521356700_n 1146624_809362415758561_331471872_n 1508040_809362475758555_1316408286_n 1620717_809362509091885_423839704_n 1904206_809362569091879_714701215_n 1962636_809362539091882_675328295_n

Pagal Neringos receptus ir interneto platybėse rastus pavyzdžius.

 

Gardžių vaišių.