Press "Enter" to skip to content

Rudeninis pyragas

11953024_1150942691600530_8406578128403405245_n

Vasara jau skaičiuoja paskutines dienas. Ir oras jau po truputį darosi rudeninis, vėsiau ir karštis nebealsina. Atrodo, kad ir spalvos darosi ryškesnės, net pelargonijos atsitiesė balkone ir žaviai išskleidė žiedus. Žinoma, vaikams dar ruduo ne motais, bet irgi vis pasakoja, kad draugų pasiilgo, kad nori įkišt nosį į naujus vadovėlius. Kas man asocijuojasi su rudeniu? Obuoliai ir obuoliniai pyragai, astros darželiuose, mokinių šurmulys ir vis anksčiau sugenantis į namus vakaras.

Taigi, vasaros pabaigai – rudeninis pyragas.

Reikės:

6 kiaušinių

6 šaukštų cukraus

stiklinės miltų

stiklinės pieno

stiklinės manų kruopų

stiklinės aliejaus

2 šaukštelių kepimo aliejaus

cinamono kelis žiupsnius

ir… daug obuolių.

Taigi, pirmiausia, manus užpilame pienu ir paliekame brinkti. Tuo tarpu, iki baltumo išsukame kiaušinius su cukrumi.

Paskui įplakame aliejų. Kepimo miltelius sumaišome su miltais. Sumaišome su kiaušinių ir aliejaus plakiniu. Į tešlą sudedame išbrinkintas manų kruopas (laikau maždaug 20 minučių). Tešla paruošta.

Obuolius nulupame, supjaustome plonomis riekelėmis. Jų pagailėti nereiktų – kuo daugiau, tuo skaniau. Ypač skanu, antaniniai, senoviniai, bet tiks ir bet kokie, kokius turite. Paruoštus obuolius įmaišome į tešlą.

Pyrago viršų pabarstome cinamonu. Kas mėgsta – gali ir cukraus truputį įmaišyti, bet man ir taip saldu.

Skardą ištepame, supilame tešlą ir ją išlyginame.

Kepame maždaug 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Šeimyna įvertino teigiamai, gal todėl, kad retai kepu. Bet … juk ir gerai, kad pasiilgsta, tai bent turiu kuom palepinti.

Gražaus paskutinio vasaros savaitgalio!