Press "Enter" to skip to content

Kalėdos. 9 madingiausios tendencijos 2015/16 metais

baltos

1. Šerkšnotos Kalėdos. Skaidrus ir matinis stiklas bei akrilas, kurie buvo madingas 2014 metais, grįžta ir šiemet. Nepamirškite ir tradicinių formų žaislų – burbulų, varveklių – joms juk taip tinka ši tekstūra. Galite puošti vien šiais žaislais, arba derinti su šampano, mėtų žalia ar šviesiai mėlyna. Be to, ši puošyba puikiai atspindi daug temų – tiek apšalusio miško, tiek žiemos pasakos ar pan.

melynos

2. Mėlynas mėnuo. Mėlyna tai viena iš universaliausių spalvų – nuo šviesiai mėlynos iki ežero dugno tamsios tinka kalėdinei puošybai. Labai gražiai atrodys, jeigu mėlyną derinsite su šampanine arba matine balta, o turkio atspalvį – su metalo blizgesiu ir ruda. Šiemet, verta derinti sodriai mėlyną su šviesia aukso spalva (pernai buvo derinama su balta ir siudabrine), taigi šis derinys bus žymiai šiltesnis.

metalines

3. Metalo atspalviai. Per pastarąjį dešimtmetį puošyboje jau buvo visų atspalvių metalo atspalviai – nuo platinos, turtingo aukso spalvos iki vario (bronzos) bei alavo/sidabro tonai. Žinoma, auksas vienokia ar kitokia forma visada išlaikė savas pozicijas, bet likę tonai buvo naudojami kaip akcentai. Galite dekoruoti namus visomis neutraliomis metalo spalvomis (ruda, bronza bei jų lydiniai), o jei nesinori neutralumo – tada papiuldykite dekoracijas bordo, smaragdo žalia ar turkiu.

retro
4. Retro Kalėdos. Šiais metais madinga prisiminti 1950 metų stilių – saldžias kalėdines dekoracijas, elfus, elnius. Jei nuspręsite dekoruoti namus ir eglutę šia tema, teks pasidairyti juodos, raudonos, baltos, obuolių/kalkių žalios spalvų dekoracijų.
blizgancios
5. Blizgančios Kalėdos. Įprastus obuolių žalumo tonus, kurie padėdavo sukurti kontrastą su raudona jau matėme kokius 5-6 metus, bet šiemet ji įgauna dar stipresnį kontrastą – nes naudojami įvairesni žalios tonai. Ypač puikiai žalią spalvą pabrėžia blizgučiai, todėl derinys atrodo šviežiai ir gaiviai.
pepermint
6. Pepermint saldainiai. Dar viena stipri tendencija – balta su raudona, kuri labai gražiai papildoma žalia spalva. Šio derinio vedamoji spalva – balta, ji suteikia kalėdoms gaivos ir šviežumo, todėl derinys netampa nuobodus. Taigi – kabinkite elfų kojas, puoškite eglutes saldainiais ir pan.
tradicines
7. Tradicinės Kalėdos. Tai viena iš tendencijų, kurios niekada neišeina iš mados. Kalėdos ne Kalėdos, jeigu nėra raudonos, žalios ir aukso spalvos. Žinoma, atspalviai kasmet varijuoja – auksinė pakeičiama šampanine, o žalia obuolių – į smaragdinę žalią, bet iš esmės, kasmet tradicinis derinys ir lieka tradiciniu.
sampanines
8. Šampaninės Kalėdos. Norite būti patys madingiausi? Neprašausite pasirinkę šampano atspalvius ar platiną. Tai prabangi, aristokratiška tema, kurią verta išmėginti.
naturalios
9. Natūralios Kalėdos. Kai visas pasaulis kalba apie ekologiją, rankų darbo žaislus, natūralumą ir namų tradicijas – natūralios Kalėdos būtent tai, kas atspindi šį požiūrį. Skandinaviškas paprastumas, kurį diktuoja ir IKEA – medis, maišinio audinio kaspinai, gėlės – šilta ir jauku. Taigi, jei esate šio stiliaus šalininkas – tai šiemet irgi būsite „ant bangos”.
Kokias spalvas, kalėdines dekoracijas besirinktumėt – svarbiausia, kad jos būtų mielos jūsų akiai ir širdžiai. Jaukaus pasiruošimo!
Foto iš mychristmas.com