Press "Enter" to skip to content

Kaip išvyti iš vaikų spintos netvarkos monstriukus

Nuotraukos autorius nežinomas

Taigi, dabar apie tą nuostabiąją vaikų kambario spintą. Joje daug įvairaus dydžio daiktų ir tvarkingai sudėlioti jie būna tol, kol … juos dėlioji. Tačiau keletas taisyklių pravers ir čia. Juk visai nesinori ištisai lankstyti ir dėlioti begalės drabužių.

Ką darome su panelėmis (Jorio dalį kol kas tvarkau pati, bet jis mielai įsijungia į tvarkymosi žaidimus).

1. Madų demonstravimas. Jo metu kaip tik pamatysite, kas jau išaugta, kas dar tinka, ar netrūksta kokios sagos, nenutrūkę raišteliai. Be to, vaikams bus puiki pramoga padūkti su mama.


2. Susiplanuokite dėžes nesezono drabužiams – jei nelaikysite šių drabužių kartu, vietos spintoje tikrai padaugės.
3. Leiskite vaikams patiems sukabinti, sulankstyti drabužius – jei viską už juos darysite, niekad neišmoks tvarkos. Aišku, bus padaryta lėčiau ir ne taip gražiai. Bet juk mūsų  tikslas – ne tobulo lankstymo čempionato pirmoji vieta.

4. Be gailesčio iš spintos išimkite išaugtus drabužius, taip padaugės vietos, bus lengviau susitvarkyti. Tuos, kuriuos išėmėte – galite atiduoti, paaukoti arba perdaryti.

5. Suplanuokite rūbus į darželį bent jau trims dienoms – tada nebus problemų rytais apsirengti. Jei nenorite suplanuoti, bent suformuokite vaikams rutininį ritualą – rytojaus drabužius susidėti vienoje vietoje. Bent jau mums, tai sutaupo laiko, nervų ir balso, o vaikai gali keliauti į darželį su vienodomis kojinėmis.

6. Derinkite drabužius.  Juk nebūtinai visi be išimties drabužiai mergaičių spintoje privalo būti rožinės spalvos. Tai, ką išugdysite vaikystėje, pakui matysite ir užaugusiuose savo vaikuose bei anūkuose.

7. Numatykite vietą smulkmenoms – plaukų segtukams, gumelėms, kaspinams. Tai gali būti dėžė, stalčius, stiklainis, paveikslas su juostelėmis pakabinimui. Svarbiausia, jos privalo turėti savo konkrečią vietą.

Smagaus tvarkymosi su vaikais!

7 Comments

  1. […] Man pačiai sunkiausia, suspėt kartu su jų augimo šuoliais – prieš gerą mėnesį rūbai dar puikiai tinka, o žiūrėk, jau rankovės per trumpos, kelnės striukos, o kojinės apskritai lyg tai ne to vaiko. Na, bet apie spintą rašiau čia: „Kaip išvyti iš vaikų spintos netvarkos monstriukus“. […]

  2. […] visada yra ką veikti. Net, jei tvarkote tris sykius per dieną, vis tiek … yra ką veikti. Apie vaikų spintos tvarkymą jau rašiau, bet priminsiu, kad būtent šiose spintose visada yra ką veikti. Vaikai greitai auga, […]

Comments are closed.