Press "Enter" to skip to content

Gėlių ornamentika interjere

Pavasariui įsibėgėjant, daugelis susimąsto apie namų atnaujinimą, kitokias spalvas ir faktūras. Tikriausiai neapseisite ir be madingos gėlių ornamentikos. Gėlės gražiai įsikomponuoja ant rūbų,  gal vertėtų paieškoti kelių gėlėtų smulkmenų ir namams.

Gėlės interjere gali būti smulkios ir stambios, derėti su dryželiais, taškeliais.  Tikriausiai pastebėjote, kad užtenka namuose ant sofos padėti kokią nors gėlėtą smulkmeną ir namai tarsi atgyja, įgauna romantiško žavesio. Be to, jos kelia nuotaiką. Pakeisti interjerą galima labai įvairiai – galima keisti spalvas, faktūras, baldus. Kaip beplanuotume – viena tema – gėlės – jau virto namų dekoro klasika. Kaip ir kasmet, šiemet ji vėl atgyja naujais raštais ir spalvomis. Kaip besisuktume – tai vienas įprasčiausių, bet ne prasčiausių motyvų.

Sofos, užuolaidos, kėdės, krėslai ir pufai – viskas gali pražysti pavasariniais žiedais. O jei nenorite investuoti į interjero puošybą, galite pasinaudoti dizainerių itin mėgstamu triuku: matomoje vietoje pakabinti savo gėlėtą šalikėlį, rankinę ar gėlių žiedais puoštą skrybėlaitę.

Gėlėti indai ir arbatiniai lengvai gali tapti neatsiejamu tavo virtuvės puošybos dalimi. Vaikų pieštos gėlės – bene paprasčiausias būdas papuošti savo namus tikrais meno šedevrais. Jei reikia – pripieškite jiems foną (mažieji šią smulkmeną neretai pamiršta), įrėminkite – ir paveikslas paruoštas kabinti! Beje, rėmelius taip pat galima aptraukti gėlėtu dovanų popieriumi – ir jie tiesiogine prasme pražys naujomis spalvomis.

O gal Jums patiks namuose patiesti gėlėtą kilimą:

Na ir, žinoma, gyvos gėlės! Kaip be jų? Tinka pačios įvairiausios – tulpės, narcizai. Visos, kurios padeda pakviesti į namus gaivą ir pavasarį.

Foto iš: decor-ideas.com, studioapartmentdesign.com, pitut.com, architecthousedesigns.com, sweetydesign.com, ncfurniturebestbuys.com, 15house.com