Press "Enter" to skip to content

Baldai internetu. Ar tai įmanoma?

Jau tapo įprasta internetu pirkti rūbus, buitinę techniką ir kitokius buities rakandus. Kaip pasakoja mano draugė, kad perkant buitinę techniką internetu – stipriai išloši. Kaina žymiai geresnė negu salonuose (ji pas mane netingi visur apeiti ir pašniukštinėti), apie modelių subtilybes galima išklausti vadybininkų parduotuvėse,  o perkant internetu rizikos beveik jokios. Na žinoma, jeigu neperkat iš puslapio su neaiškiais kontaktais ir iš nesamos firmos.

O kaip baldai internetu? Juk asortimentas labai didelis ir tikrai nei ranka nepaglostysi, nei ant lovos prigulsi. O kas, jei atvažiavus dideliam kroviniui pasirodys, kad atspalvis visiškai nedera prie sienų apmušalų arba fantazijose susikurtų vaizdinių. Arba Jūs visiškai ne taip įsivaizdavote baldo formą.

Taigi, apie ką reiktų pagalvoti perkant baldus internetu:

Internetinės parduotuvės pateikia išsamius išmatavimus – ilgį, plotį, aukštį, išsilankstymo galimybes bei daikto svorį. Netgi surašo, į kiek pakuočių bus baldas supakuotas, kokie pristatymo terminai.

Taigi, kai jau žinote šiuos duomenis, galima imtis tyrinėti namus. Pirmiausia, nepatingėkite išsikirpti realaus dydžio šablonus iš laikraščių. Suprantu, kad tai atrodo vaikiška, be tikrai būsite tikri, kad numatytas baldas tilps nišoje ar numatytame kambaryje. Šiuo atveju vien tik pamatuoti neužteks – prisimenu, kai įsirenginėjom savo butą, teko gerokai pasukti galvą, kaip įnešti sofą į kambarį. Beje, šis metodas praverčia ne tik užsakinėjant internetu, bet ir ruošiantis į pirkimo ekskursiją „Ikea” ar renkantis baldus pagal katalogą.

Dar pasižiūrėkite, kad pakuotė/baldas tilptų pro duris – nes jeigu užsisakote neišardomą odinę sofą, kad netektų nusivilti vien todėl, kad jos negalite įnešti siaura laiptine ar ji netelpa pro duris. Jei name senas liftas, siauros durys – svarbūs ne tik baldo išmatavimai, bet ir pačių pakuočių matmenys.

Pasidomėkite, ar internetinė parduotuvė siūlo baldų surinkimo paslaugą. Kartais baldus atveža ne kurjeriai, o patys firmos atstovai. Kitu atveju, teks pasirūpinti įrankiais ir susirinkti patiems.

Atidžiai išnagrinėkite aprašymus – ar bus nesudėtinga baldą prižiūrėti. Gal reikia specialių priemonių arba įrankių. Vis tik baldas turi tarnauti mums, o ne mes baldams.

Be to, perskaitykite iš kokių medžiagų pagaminta – iš medienos, plokštės (jos, beje, irgi būna įvairių modifikacijų ir storių), kokie naudoti audiniai. Gal būt, jei perkate brangų, didelį daiktą – galite užsisakyti audinių pavyzdžius. Tai palengvina spalvos suvokimą, nes mūsų kompiuteriai vis tik rodo ne vienodą vaizdą. Kartais internetinės parduotuvės teikia ir interjero dizainerio paslaugą – jis atvažiuoja, atsiveža medžiagų pavyzdžius, parodo galimus sprendimus Jūsų namams.

Nepatingėkite perskaityti D.U.K., atsakymus bei kitų pirkėjų atsiliepimus bei peržiūrėti nuotraukas realiuose interjeruose. Paprastai, save gerbiančios kompanijos „nemoderuoja” nepatinkamų komentarų – taigi galite daug sužinoti apie baldų kokybę ir pristatymo sąlygas. Nuotraukų peržiūra padės realiau suvokti daikto dydį ir formą.

Interjere:

Schema:

Galbūt Jūsų numatyta kompanija turi ir fizinę parduotuvę ar biurą – tada turite galimybę apžiūrėti produkciją ir gyvai. Tada apsisprendimas žymiai supaprastėja.

Taigi – ar įmanoma – baldai internetu?

5 Comments

  1. vyr vyr 2012 02 06

    o reklamuojama nuoroda tai neveikia. Va taip ir su baldų pirkimu internetu – kol kas nieko gero tikriausiai.

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 02 07

      Visada paprasčiau yra replikuoti, pykti ir nieko nedaryti :) Pirkom internetu tėvam sofą – nieko, gyva. Ir atvežė į namus, ir įnešė. Neklysta tik tie, kurie nieko nedaro. Nors gal tai irgi klaida?

      • vyr vyr 2012 02 07

        Taigi nieko bloga ir nesakau, aš irgi noriu :) Iš kur pirkote pasidalinkite.

        • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 02 07

          Parašiau Jums laišką :)

Comments are closed.