Press "Enter" to skip to content

Bandelės iš šaldytuvo, kalėdinės melodijos ir sekmadienio poilsis

Sekmadienis į pabaigą. Už lango sukūriuoja pūga, židinyje tyliai spragsi malkos. Dieną ir į lauką nosį buvom iškišę – sniegą nusikast, takelius nusišluot, galvą pravėdinti.  Ir vaikams smagu pasivoliot pusnynuos. Pasidžiaukim tikra žiema, ne per šalta, snieginga. Aišku, nepavydžiu tiems, kuriems į kelionę reikėjo važiuot – mūsų mažai mašinai būtų buvę kaip reikalas išmėginimas.

Namie kvepia bandelėmis. Dabar pamėgau šaldytuve kildytą mielinę tešlą,  dar chruščiovine, vadinamą. Anais laikais daug buvo įdomių dalykų – ir storasienių namų, ir kukurūzų laukų. Gal būt ir tešlą sugalvojo. Nesiimu spręst.

100 g sviesto, 1 stiklinę pieno, pakelį sausų mielių, porą šaukštų cukraus ir žiupsnį druskos suminkai su tiek miltų, kad tešla nebūtų labai kieta, bet nekibtų prie rankų

… ir dedi į šaldytuvą. Nakčiai – pailsėt ir palaukt, kol pusryčius gaminsim. Taip ir šeimyną palepint šiltomis bandelėmis galima žiemos rytais. Įdarai patys įvairiausi – troškinti švieži kopūstai, aguonos, varškė. Kiekvienam pagal skonį.

Kaip jau sakiau, namuose skamba kalėdinės melodijos – vaikų koncertai ir šventės viena po kitos. Vos spėjam pasidžiaugti. Čia vyresnėlės pasirodymas:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wGp8AohhJ2s

Ir dar vainiką durims nupynėm – keistai jau mano moliūginis vainikas pusnynų fone atrodė:

vainikas

Dar ir darbų nemažai teko pabaigt – vis likusių metų galui turėjau prikaupusi. Suknelę numegzt, dovanų kalėdinių padaryt – viskam savo eilė. Dar ne viskas padaryta, bet vis daugiau pliusų plane.

Dovanų rankų darbo nerodysiu kol kas – nemažai skaitančių smalsuolių yra – tai nebeliks staigmenos.

Puikios ateinančios darbo savaitės!

 

2 Comments

  1. Laima Laima 2012 12 16

    Ėch, kažkaip nostalgiškai nuskambėjo įrašas… Metų pabaiga, darbuose pliusai, mintyse gėris… Aš dar to laukiu :)

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 12 16

      Visko yra ir visko dar bus.

Comments are closed.