Press "Enter" to skip to content

Suplyšo pėdkelnės – išmesti ar ką nors sugalvoti?

Suplyšo pėdkelnės. Išmesti negalima pasigailėti? Kur dėtumėt kablelį Jūs?

Net ir labiausiai saugant – tvarkingai skalbiant maišelyje, atsargiai nešiojant, gražiai apsimaunant (apsivelkant) ir nusimaunant (nusivelkant),  ateina diena, kai kojinės ir pėdkelnės jau nebetinka naudoti. Galų gale, atsibodo spalva, raštas ar faktūra.

Taigi, ką daryti, kai pėdkelnės netinka pagal tiesioginę paskirtį? Visada yra du keliai – vienas – išmesti į šiukšlių dėžę ir nebesukti sau galvos, antrasis – sugalvoti naujų panaudojimo būdų ir prikelti jas naujam gyvenimui.

Apie išmetimą nieko čia daug neprirašysi, o va apie antrąjį kelią galima sukurti traktatą.

Prisimenant senelių metodus – nukirpus pėdkelnių kojines, galima pasidaryti maišus svogūnų ir česnakų saugojimui. Taip supiltus svogūnus užriškite mazgu ir pakabinkite sausoje tamsioje vietoje. Paprasta, efektyvu.

Iš jų galima pasigaminti puikią kempinę veidrodžiams, langams ir indams, tereikia sudėti kelis sluoksnius ir susiūti kryželiais arba aplinkui, pagal perimetrą. Blizgina ne prasčiau negu mikrofibros šluostės.

Galima iš pėdkelnių, jas kerpant ratu, pasigaminti juosteles – siūlus. O tada jau nagingų rankų reikalas- nunerti ar numegzti kempines, šluostes, kilimėlius. Iš jų galima pagaminti žaislus, bent jau pagrindus lėlėms ir kitiems kimštiems žaislams.

Jomis netgi galima „aprengti“ šluotą – tada ji tarnaus ilgiau ir šluos tvarkingiau.

Jau esu rašiusi, kad pėdkelnes ir kojines galima panaudoti „žalių galvų“ gamybai. Nauda dviguba – ir kojinės panaudotos, ir vaikams smagu.

Darže ir sode jas galima panaudoti dar ir kitur – pririšti augalus (tam galima pasigaminti juostą, kerpant pėdkelnes ratu), aprišti jaunus medelius žiemai nuo zuikių.

Dar profesionalai sodininkai pėdkelnėse siūlo sodinti… bulves. Nukirpus pėdkelnių klešnes, į kiekvieną įdėkite po bulvę. Sulankstykite taip, kaip audamiesi ir galus palikite virš žemės paviršiaus, kad augalai galėtų laisvai augti. Pačios bulvės ir šaknys nekliudomai augs kojinėje. Rudenį patempę už palikto krašto, lengvai nukasite bulves.

Kur dedate nebetinkamas pėdkelnes Jūs?

2 Comments

  1. BenasPlentas BenasPlentas 2012 03 30

    Niekas pėdkelnių nesivelka, jas maunasi. 
     

  2. Eitne Eitne 2012 03 30

    Ačiū už pastabą.

Comments are closed.