Press "Enter" to skip to content

Kaip greitai nuvalyti langus

Aš vis rašau prie kiekvieno kambario: „Nuvalykite langus”. Kartais tai iš tiesų ne pati paprasčiausia užduotis, nors jai suformuluoti užtenka poros žodžių.  Dažniausiai, valant langus susiduriama su šiomis problemomis:

1. purvini rėmai ir palangės;

2. dulkėti, „nutekėję” stiklai;

3. dėmėti, nučiupinėti stiklai.

Taigi, kaip valyti langus, kad sugaištumėte kuo mažiau laiko ir nereiktų darbo daryti kelis sykius?

Žinoma, pirmiausia prisimename dulkių siurblį – juo galima sutraukti dulkes nuo rėmo, voratinklius ir įvairias apnašas. Kartais to nepakanka – prieš valydamos langus pasirūpinkite, kad turėtumėte atgalį-šepetuką. Su juo nuvalysite visas prikibusias dulkes ir apnašas, jei to nepadarysite – paskui gali tekti iš naujo valyti lango stiklus – nutekėjęs purvinas vanduo sugadins visą darbą.

Nuvalykite langų rėmus ir iš išorės. Jeigu niekad to nedarote – vadinasi, kiekvieną sykį atidarydami langus vėdinimui – teršiate savo namus dulkėmis. Kažkokių labai įpatingų priemonių tam nereikia – siurblys su antgaliu-šepetėliu – bus pats tas.

Nuvalykite langus iš abiejų pusių. Beje, ar žinojote, kad pirmiausiai, valome horizontaliai, o paskui vertikaliai: tokiu būdu geriau matysis likę nešvarumai. Nuvalyti stiklus nėra labai sudėtinga – nupurškite acto ir vandens mišiniu arba langų plovikliu, ir švariai nuvalykite nesipūkuojančia šluoste. Jeigu dar nenusivalė – procesą galima pakartoti. Galima naudoti ir specialų lango valytuvą.

Norėdami gerai išvalyti stiklus – pasirinkite debesuotą dieną. Saulėtą – stiklai per greitai džiūsta, lieka žymės.

Švarių langų!

2 Comments

  1. […] tegul gaivus oras išnešioja žiemos slogutį. Kaip nuvalyti juos naminėmis priemonėmis, rašiau čia. Pamatysite, kiek daug šviesos ir šviežumo ateis į Jūsų namus. O gal būt jau metas […]

Comments are closed.