Press "Enter" to skip to content

Kaip įsileisti į namus pavasarį

 

 

Kai rytais pažadina saulės spinduliai, kutenantys nosį, ir paukščių čiulbėjimas – norom nenorom suvoki, kad jau tikrai atėjo pavasaris. O ir šv. Velykos nebe už kalnų. Senokai nerašiau, nes galva ne tuom užimta buvo, bet čia, tikriausiai, pas visus būna bangų ir atoslūgių. Tačiau, spindinti saulė verčia prisiminti, kad jau pavasaris ir įkvėpti oro pilna krūtine.

Taigi, kaip įsileisti į namus pavasarį?

Pirmiausia, nuvalykite ir atidarykite langus – tegul gaivus oras išnešioja žiemos slogutį. Kaip nuvalyti juos naminėmis priemonėmis, rašiau čia. Pamatysite, kiek daug šviesos ir šviežumo ateis į Jūsų namus. O gal būt jau metas atnaujinti užuolaidas, langų dangalus.

Pasimerkite gyvų gėlių. Investicija tikrai ne pati didžiausia, bet akį džiugins. Jei nemėgstate merkiamų gėlių, tiesiog pastatykite vazonėlį su žydinčiais narcizais, žibutėmis ar hiacintais. O jei ir tai atrodo bereikalingas pinigų švaistymas – pasidėkite kokią nedidelę pavasarišką smulkmeną.

Įsigykite pavasariškų kvapų. Tai gali būti ir mėgstamas eterinis aliejus, ir kvepiančios pagalvėlės komodai. Juk cinamonas, vanilė ir obuoliai – labiau žiemiški kvapai, o levandos, bergamotė ir šviežūs skalbiniai – žymiai gaiviau. Beje, labai mėgstu pavasarį lauke išdžiovinti kelis rankšluosčius, tada kartu su skalbiniais į namus parsinešu šviežaus pavasario aromato.

Iš miegamųjų išneškite papildomus pledus, storas antklodes. Labai mėgstu šviesesnių spalvų patalynes pavasarį. Galbūt jau metas įsigyti naują, gaivų komplektą?

Žinoma, dar labai gerai negailestingas spintos tvarkymas. Kai išmeti visus nereikalingus, atsibodusius, sugadintus daiktus – erdvė prašviesėja ir namuose pasidaro daugiau oro. Beje, tas galioja ne tik rūbams spintoje, bet ir indams, siuvenyrams, aksesuarams.

Apie pavasarinį tvarkymą neberašysiu, o ir taip buvau išbarta – rasit nemažai prirašyta, tik priminsiu, kad pavasaris labai puikus metas ne tik iš pagrindų išvalyti namus, bet ir rankinę bei piniginę. Jose prisikaupia nemažai čekių, kvitų, popierėlių.

Įleiskite pavasarį į namus ir į savo širdį!

Pasidalinkite komentaruose, kaip kviečiate į namus pavasarį Jūs.

 

2 Comments

  1. AgneMaroziene AgneMaroziene 2012 03 23

    Ačiū, Eitne, už priminimą įsileisti į namus pavasarį :) Langus jau išsivaliau. Kaip dar bandau prisijaukint pavasarį? Ogi kuo daugiau išeinu su vaikais į lauką. Tiek man, per žiemą užsisėdėjusiai namuose, tai puikus geros nuotaikos varikliukas, tiek vaikams tai nuostabus lakstymo, laipiojimo ir visokio kitokio fizinio aktyvumo laikas! Nebūtina lakstyti. Galima tieisog pasivaikščioti. Miške dar per šlapia, tačiau parkų takeliais tikrai galima smagiai pasivaikščioti…
    Kas dar kviečia į širdį pavasarį? Man linksmesnės muzikos garsai namuose. Kai vyras atsisėdęs prie pianino užgroja linksmą melodiją, o mes su vaikais sukamės rateliu… Ech… tada tikrai pakvimpa pavasariu :)
    Dar debesų stebėjimas bei  žvaigždėto dangaus žiūrėjimas naktį (nes ir naktimis jau daug šilčiau). O aš mėgstu susisupus į ryškų oranžinį chalatą išeiti naktį į kiemą, pakalbinti šunį ir žiūrėti į žvaigždes… Gal tai truputį keistoka, bet leidžiu tiems keistumams daug dažniau įsiveržti į gyvenimą pavasarį, nes , manau, kad būtent jie nuskaidrina bei paryškina gyvenimo kasdienybės pilkumą…
    Tad ir Jums visiems linkiu nepabijoti įsileisti pavasariškų minčių, idėjų bei keistumų, kad jie pripildytų mūsų gyvenimus !!!

  2. Rita Rita 2014 11 14

    Man tai pavasaris dar asocijuojasi su narciais ir tulpėmis. Tokios labai jau pavasarinės gėlės :)

Comments are closed.