Labai dažnai šiuo metu susimąstome, ką padovanoti. Ypač, jei nežinome žmogaus įpročių, skonių ir poreikių. Vienas iš sėkmingų pasirinkimų – valgomos dovanos. Tai gali būti ir stilingai supakuoti sausainiai, meduoliai, pyragas arba riešutai. Arba vyno butelis. Ar netgi kažkoks įdomesnis gėrimas kokteilių vakarėliui.
Nepatikėsite, bet valgomos dovanos turi nemažai pliusų: jų nereikia saugoti lentynėlėse ir valyti dulkių, jų nereikia apsivilkti, kai einate į svečius (skirtingai negu tetos megztu kalėdiniu megztiniu su balta snaige). Ir net jeigu dovanota gėrybė ne Jūsų skonio, nereikia jos užgrūsti į tolimiausią kampą – galima pavaišinti kitus.
Be to, dažnai ir pati pakuotė gali būti smagi dovana – ypač, jei tai įdomesnės formos stiklainis ar dėžutė.
Nuotraukoje, idėja iš tinklapio angelastrand.blogspot.com, čia pyrago tešla padalinta į daug dalių, sudėta į švarius stiklainius ir iškepta orkatėje. Tada belieka atskirus pyragėlius papuošti, ir kiekvienas turi savo asmeninį tortą. Beje, tokie stiklainiai gali būti ne tik dovana, bet ir puikus stalo dekoras.
Man valgomas dovanas patinka gaminti – kepti sausainius, meduolius, sukti kalėdinį sviestą:
- 1/2 puodelio minkšto sviesto
- 4 arbatiniai šaukšteliai rudo cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio malto muškato riešuto
- 1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono
Viską gerai išsukti, palaikyti šaldytuve, sudėti į konditerinį maišelį ir suraityti stiklainėlyje.
Jei visai nekyla rankos gaminti, maišyti tešlos ar tingite suktis virtuvėje, gali praversti ši idėja – stiklainis su sausais pyrago ingredientais ir receptu.
Kai kurios moterys (o tokių pažįstu ne vieną), kalėdinėmis dovanomis pasirūpina dar vasarą, kai soduose ir miškuose pilna uogų. Tada belieka gražiai supakuoti uogienės stiklainį – ir dovana gatava.
Dar tinka medus, tik reiktų atsakingai pasirinkti bitininką, jeigu pirksite.
O kokias valgomas dovanas ruošiate Jūs?
Thank you for featuring my cakes in a jar!
Thank You for very good idea. :)