Press "Enter" to skip to content

Keletas pastebėjimų besiruošiančioms šventėms

Nuotrauka iš Designspongeonline.com (ten pat galite rasti ir instrukciją, kaip pasidaryti tokias servetėles)

Kiekvienos šventės, kokios jos bebūtų mielos, atneša ne tik džiugesio, bet ir streso. Ypač namų šeimininkei. Juk labai dažnai, paskutinę dieną prieš šventes nusilakstome beieškodamos tinkančio atspalvio servetėlių ar puošdamos namus. Kad taip nenutiktų – yra keletas nelabai sudėtingų patarimų, padedančių organizuoti namus:

1. Tvarkydami namus prieš šventes taupykite laiką. Pradėkite tvarkyti namus nuo tų zonų, kuriuose bus svečių – virtuvės, vonios, gyvenamojo ir valgomojo. Miegamuosius ar kitus kambarius, kurių duris galite uždaryti – tvarkykite, jei turite laisvo laiko.
2. Kelios dienos prieš šventes suruoškite visus serviravimo reikmenis – staltieses, servetėles, lėkštes. Jeigu reikia – nublizginkite stalo įrankius.
3. Nepamirškite išvalyti šaldytuvo, prieš važiuodami pirkti maisto šventėms.
4. Pasirūpinkite sezoninėmis puošmenomis – dekoracijomis, vainikais, kompozicijomis. Nepalikite šios užduoties paskutinei minutei.
5. Patieskite sugeriantį kilimėlį prie kriauklės virtuvėje – taip užkirsite kelią nešvarumams keliauti po namus ir nebereiks iš naujo tvarkytis.
6.Iš anksto pasiruoškite drabužius, kuriais vilkėsite vakare. Persirengimas užima mažiau laiko negu drabužių derinimas.
7. Iš vakaro pasiruoškite desertą. Pavyzdžiui, jei ketinate patiekti ledus – iš anksto padalykite rutuliukais ir sudėkite keksiukų formelėse kameroje. Tada teliks sudėti juos ant pyrago prieš nešant į stalą.
8. Pats paprasčiausias būdas paruošti salotas – visus ingriedientus, net ir padažą, sudėti į didelį polietileninį maišą ir stipriai sukratyti. Tada prieš nešant į stalą teliks supilti į dubenį.
9. Sutrumpinkite tvarkymosi laiką po šventės – visus naudotus puodus, įrankius – užmerkite į karštą, muiluotą vandenį, prieš sėsdami prie stalo. Niekas nepridžius ir neteks šveisti. Jeigu riebalų pribėgo orkaitė – paberkite druskos ant dėmės. Tereiks nušluoti druską ir nuvalyti drėgna kempine.
10. Pasiruoškite, kuo galima užimti svečius/šeimą po vakarienės – stalo žaidimais, atrakcijomis. Geriau nepanaudoti paruoštukų, negu skubiai mėginti „užmušti” tylą.
11.Pasiruoškite indų, aliuminio folijos ir maistinės plėvelės vakarienės likučių sutvarkymui.
12.Paprasčiausiai… džiaukitės. Juk šventės nėra kažkokio supermaratono pabaiga ir niekam nieko įrodinėti nereikia.

Smagaus pasiruošimo.

One Comment

Comments are closed.