Press "Enter" to skip to content

Keli patarimai prieš įsisukant į švenčių maratoną

 

Jau prieš metus rašiau apie namų šeimininkių rūpesčius prieš šventes. Šiemet galima šiuos patarimus papildyti dar keliais:

1. Sukaupkite daugiau serviravimo priemonių

Ne sezono metu galite nusipirkti servetėlių, kalėdinių dekoruotų lėkščių, kitų dekoravimo priemonių. Pataikius tinkamu laiku juos galima įsigyti už savikainą, svarbiausia rasti vietą, kur sandėliuoti.

2. Kaupkite gėrimų kolekciją.

Nors kasdien geriate tik pieną, sultis ir arbatą, pasirūpinkite gėrimais, kurių gali prireikti vakarėlyje. Jie negenda neatidaryti, be to, galima pasirūpinti įvairesniais ingredientais kokteiliams.

3. Į šiukšlinę įklokite 3-4 šiukšlių maišus.

Tam yra dvi svarbios priežastys – pirmoji, kad jūs pakeisite šiukšlių maišą per kelias sekundes. Antroji, jei netyčia vienas maišas plyštų – apsaugosite šiukšlinę nuo pratekėjimų.

4.Turėkite skirtingų užkandžių.

Būna labai daug priežaščių, dėl ko žmonės negali valgyti vienokio ar kitokio maisto. Be to, dažnai paprašius atsinešti užkandžių, žmonės to nepadaro. Taigi reiktų namuose turėti riešutų, popkorno, džiovintų vaisių, supjaustyto sūrio, sausainių. Tereiks nueiti į virtuvę ar atsidaryti šaldytuvą – ir užkandžiai bus ant stalo.

5. Eikite pasroviui.

Kai viskas suruošta, tereikia prisėsti su draugai, linksmintis ir leisti vakarėliui tekėti savo vaga. Tikrai nieko neįtikėtino nenutiks. Žinoma, jums gali tekti pasirūpinti maistu ir gėrimais, bet to nereikia daryti nuolat.

Pasirūpinkite keliomis smulkmenomis iš anksto – dėmių nuvalymo reikmenimis, jeigu kas išpiltų, pailsiu prieš ateinant svečiams bei nesuplanuoti karšto maisto konkrečiai valandai, nes vis tiek kas nors pavėluos.

Smagių švenčių!