Šis metų laikas gražiausių švenčių virtine kaip žiedais pasipuošęs – tik ką atšventėme Motinos dieną, ne už kalnų – Tėvo diena, o vidury gegužės, pusiaukelėje…
Posts published in “Šventės”
Nors jau tapo populiaru, kad raudonom širdelėmis ir visokiais kitais (meilės) atributais Lietuvoje džiaugiamės pūguotą vasarį, vis tik Lietuvos klimatui labiau prisitaikiusi Deivės Mildos…
Švelnumas delno, likusio ant mano skruosto… Sūrumas ašaros akių giliajam žydrume… Tu ateini iš ilgesio platybių krašto, apkloji liūdintį sušildančia skraiste; Ir norisi, kad…
Prisimenate seną dainelę: „Žibuoklėms pražydę, šilelio šilelio šlaitai, tau mano mamyte, gražiausi gražiausi žiedai…”? O mėlynas apvytusias žibutes delniukuose, kurias nešdavote iš miško mamai? Aš…
Taip jau būna kartais – planuoji planuoji, o kažkas nuneša visus planus ir dar šypteli pakeliui. Gal todėl, kad šiandien tarptautinė pokštų diena? O gal…
Po Didžiosios savaitės sekmadienį – šv. Velykos. Jos švenčiamos pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Velykų pavadinimas kildinamas iš žodžio „vėlės”, nes senovėje buvo…