Press "Enter" to skip to content

Lesyklos

 

lesyklele

Šiemet su vaikais pakabinome lesyklėlę. Toks jaukus namų atributas. Smagu pro langą stebėti paukščius, su vaikais spėlioti jų rūšis ir ieškoti tikslių atsakymų enciklopedijoje ir internete. Svečiuos jau turėjome didžiąją zylę, žvirblius, paprastąją zylę, net kėkštą, kuris užėmė pusę mūsų lesyklėlės. Be to vaiki mokosi skaičiuoti, kas rytą pasirūpinti maistu paukščiams.

Šiuo metu laiku, mažiesiems sparnuočiams labai sunku susirasti maisto ir išgyventi – storas sniego paklotas, šaltis. Pats metas pasirūpinti lesyklėlėmis ir maistu paukščiams. Pasak ornitologų, mažieji sparnuočiai ypač kenčia antroje žiemos pusėje. Verta prisiminti ir, esant galimybėms, padėti jiems išgyventi.

Lesyklėles lanko ir vabzdžialesiai, ir grūdlesiai paukščiai, taigi reikėtų pasirūpinti ir įvairiu maistu – kruopomis, nesūdytais lašinukais (nesugalvokite pakabinti sūdytų), saulėgrąžomis, soromis, linų sėmenimis. Apie maistą paukščiams galima pagalvoti ir vasarą – prisirinkti sėklų. Šaltu oru rekomenduojama trupinius suvilgyti aliejumi, kad maistas nesušaltų. Galite pagaminti ir paukščių pyragą. Kaip jį pasigaminti namuose rasite čia.

Nepamirškite, kad jei pradėjote paukščius lesinti, tai reiktų daryti nuolat.

Vienas iš nelabai sudėtingų lesyklėlės modelių, kaip jį pasigaminti rasite čia:

backyard-bird-feeder-spring-craft-photo-420-FF0507EFDA01

Keletas įvairių lesyklėlių tipų, nuotraukos iš interneto:

home_01 butelis bird_feeder 7

Svarbiausia, kad maisto neišnešiotų vėjas, jo neužsnigtų bei lesėjų nepasiektų katės.

Gerų minčių.

 

One Comment

Comments are closed.