Press "Enter" to skip to content

Batų mados, 2013 metų pavasaris-vasara

Balenciaga-Spring-2013-Shoes

Tikriausiai nesuklysiu sakydama, kad batų moterims niekada nebūna per daug – vieni labai tinka prie suknelės, kiti – prie džinsų, o treti… netinka prie nieko, bet vis tiek labai gražūs. Nujausdami šią moterų silpnybę, madų kūrėjai nuolat nešykšti naujovių ir įdomybių.

Šiais metais dizaineriai neapsiriboja paprastomis formomis – ieško drąsių sprendimų, formų, spalvų įvairovės, naudoja skirtingas faktūras bei grafikos sprendimus. Pačios aiškiausios kryptys – retro ir futurizmas.

Best-Shoes-Spring-2013-New-York-Fashion-Week

 

1. Kulnai. Šio pavasario batų kolekcijose rasite beveik visų formų kulnus – smailius kaip adata, primenančius deglą, ovalius, pleišto formos, aukštas platformas, galima rasti net kvadratinius kulnus.

pierre_hardy_spring_2013_shoes_6

2. Žemakulniai. Be tradicinių žemakulnių, dabar itin madingi batai be jokių kulniukų. Svarbiausia, kad būtų įdomiai raižyti, karpyti. Gali būti uždarais priekiais ir užkulniais, bet šonai labai atviri.

ahead-trend-shoes-spring-2013--large-msg-135733164368

3. Skaidrios medžiagos. Skaidrios medžiagos – tai karščiausia šio sezono naujovė. Skaidrios medžiagos intarpus rasite kiekvienoje kolekcijoje – gali būti kulniukas, platforma ar įsiuvas bate.

car-shoe-spring-summer-2013-collection-boat-shoes-moc-loafer-slip-ons

4. Liežuvėlis. Labai madingi liežuvėliai ne tik ilgaauliuose suvarstomuose batuose, bet ir aukštakulnėse basutėse, bateliuose – liežuvėlis uždengia visą keltį.

ahead-trend-shoes-spring-2013--large-msg-135733164962

5. Gyvatės oda ir metaliniai atspalviai. Tai dar viena „karšta” naujiena – labai dažnai derinama modeliuose.

moreschi-collection-for-spring-summer-2013-L-lgx6Li

6. Spalvos. Juoda, balta, ruda, pastelinės bei ryškios. Tikrai kiekvienos spalvos mėgėja ras sau norimą ir tinkamą. Labai  populiarūs pastelinių ir ryškių spalvų blokai. Be to be spalvų dar derinamos įvairios faktūros – lakas, zomša, gyvatės oda, aksomo tekstūra.

ahead-trend-shoes-spring-2013--large-msg-135733166172

7. Raštai. Labai populiarūs batai su ryškiais geometriniais, gamtos ir etniniais raštais, marginti juokingais brėžiniais ir piešiniais.

Badgley+Mischka+Spring+2013+Details+QjthyPYjtF1l

8. Dekoro detalės. Populiarūs kaspinai, aplikacijos, siuvinėjimai. Dirželiai – siauri, juosiantys kulkšnis. Sagtys – madingiausios T formos.

Smagaus avėjimo ir „medžioklės” parduotuvėse!

 Batai iš pavasario-vasaros kolekcijų – Balanciaga, Lanvin, Carven, Valentino, Diane von Furstenberg, Rochas ir kt.

One Comment

Comments are closed.