Press "Enter" to skip to content

Mūsų šeimos šių metų Advento kalendorius

Ir vėl atkeliauja Adventas. tai keturios savaitės iki Kalėdų – kad spėtume paruošti galvas ir sielas pačiai gražiausiai metų šventei. Tegul sako, kad tai ne lietuviška tradicija, kad vėl idėjas imame iš Vakarų, bet… Kodėl nepasiimti to, kas gražu, sukelia geras emocijas mums patiems ir mus supantiems žmonėms?

Jau seniai bebuvau mezgusi tiek mažyčių kojinių – gal tik kai laukiaus savo vaikų ir dalyvavau neišnešiotukų akcijose. Šį sykį – 24 mažos kojinės savo vaikams, jau paaugusiems,  nors jie jų ir nedėvės. Kiekviena skirtinga, su sėkmės palinkėjimu – visoms 24 Advento dienoms.  Jau tapo tradicija, kad kiekvienais metais gaminame kokį nors kitokį – jei laiko daugiau – išradingesnį, daugiau kruopštumo ir išmonės reikalaujantį, jei mažiau – pasitelkiam paprastesnius variantus – esame darę kalendorių iš vokų, iš pirktinių kojinių.

Taigi – mūsų šiuometinis dienų skaičiuotojas

Šiam kalendoriui pagaminti prireiks – spalvotų siūlų (rinkausi raudonos, baltos ir žalios spalvos akrilo siūlus), penkių virbalų, vąšelio, 24 skaičiais dekoruotų skalbinių segtukų, virvelės.

Kojinėms ant keturių virbalų apmetame po 7 akis (viso 28 akys). Mezgame penkiais virbalais – viena akis gera, kita akis -išvirkščia. Atnarėlės mezgame maždaug 5 cm.

Tada 5 eiles mezgame tik gerosiomis akimis.

Mezgame užkulnį – kvadratą 14 akių x 14 eilių. Tada padaliname akis ant trijų virbalų – 5 a. – 4 a. – 5 a. ir suformuojame kulną.

Surenkame akis. Ant dviejų virbalų dabar po 7 akis, ant kitų dviejų – po 9 akis. Du kartus sumezgame po dvi akis, kad gautųsi po septynias ir mezgame lygiai 6 cm.

Suformuojame pirštus – kiekvieno virbalo pradžioje sumezgame po dvi akis, kol susimezga visos.

Atnarėlę apneriame.

Segtukus suveriame ant virvelės. Sukabiname kojines. Į kiekvieną galite įdėti, kas tik šaus į galvą – smulkias dovanėlės, saldainius, užduotis. Mūsų vaikams, kurių auga trys, labai patinka rasti dėlionių detales. Tada iki Kalėdų surenkamas visas paveikslas.

Žinoma, galima visą šitą darbą gerokai pasigreitinti – kalendoriui panaudoti vaikų kojinaites ir pirštines, vokelius, dėžutes. Dovanėles galima tiesiog supakuoti į gražų vyniojamą popierių. Bet kuriuo atveju – svarbiausias bendravimas, laukimo džiaugsmas.
Gražaus Jums Kalėdų laukimo!
Labai ačiū Laimutei už nuostabias nuotraukas.

2 Comments

Comments are closed.