Press "Enter" to skip to content

Menas namuose

Kuriame namus toliau. Tikriausiai, nėra namų, kuriuose nebūtų paveikslų, fotografijų, įvairių įrėmintų darbų – tai lyg žmonių ar interjero dizainerio skonio išraiška. Juos galima paprasčiausiai pakabinti ant sienos. Taip daro visi ir šis būdas neparodo nei Jūsų pačių individualumo, nei kokių nors įdomesnių sprendimų galimybės. Nekalbant jau apie pačių paveikslų meninę vertę ir grožį.

Kaip dar galima sukurti jaukius namus?

Jeigu turite kokią nors sienelę, kurią reikia dekoruoti, reiktų apmąstyti įvairias galimybes. Galbūt Jums praverstų įdomesni fototapetai, plakatai ar net antklodės. Tuoj pamatysiu kraipant galvas, kad plakatai – tai paauglio kambario atributas, bet juk tinkamai įrėminus, jie gali demonstruoti jūsų skonį. Niekas nesiūlo jų lipnia juosta priklijuoti tiesiog ant sienos. Antklodės/kilimai irgi neprivalo būti, kaip pas močiutę kaime. Šiuolaikinės technologijos juos daro modernius ir estetiškus.

Beje, ne ką prasčiau nei paveikslas gali papuošti ir langų dangalai:

Dar vienas neblogas būdas parodyti savo skonį – meno knygos. Jūs galite jas padėti ant kavos staliuko ar lentynoje, knygas keisti pagal sezoną, nuotaiką. Tai vienas iš lanksčiausių ir dinamiškiausių būdų įlieti meną į savo namus.

Meniški gali būti ne tik paveikslai ar baldai – visai sėkmingai jūsų skonį gali atspindėti įvairūs aksesuarai – lempos, žvakės, laivas butelyje. Labai svarbu, kad tie meniški daiktai derėtų namie, nebūtų „iškritę iš konteksto”, bet kurtų vieningą namų stilių ir įvaizdį.

Labai gražiu aksesuaru ir puošmena gali tapti ir kilimas ant grindų. Viskas priklauso nuo to, kaip sugebėsite jį priderinti aplinkoje.

Kokias besirinktumėt meno detales ar formas – būkite kūrybingi ir drąsūs – maišykite stilius, faktūras, kad išgautumėt savitą namų vaizdą.

Kurkite jaukius namus sau ir kitiems!

 

One Comment

  1. Spausdinimas Spausdinimas 2015 09 25

    Gražus interjeras ir jo išdėstymas. Tikrai vertai atkreipti dėmesį į tokias idėjas. Tačiau kodėl niekas nekuria kambarių interjerų įtraukdamas kokius nors spaudos darbus. Pavyzdžiui toks dalykas kaip spaudos tapetai. Tai juk yra šiuolaikiai ir greiti sprendimai, kurie, beje, gali būti lengviau keičiami, nei įprastos sienų dangos.

Comments are closed.