Press "Enter" to skip to content

Idėja namams: dekoruoti langai ir palangės

Kai mintys pradeda suktis apie langų dekoracijas, iš sykio pagalvojame apie užuolaidas, roletus arba žaliuzes. Žinoma, labai gražu matyti įdomias užuolaidas, išradingus žmonių sprendimus. Ir dar – langai turi būti švarūs.

Mėgstu dairytis į namų langus – papuošti dekoratyviomis nertomis servetėlėmis, stilingais elementais – langai atrodo žymiai patrauklesni. Vaikai neslepia susižavėjimo, o suaugusieji, kaip ir dera rimtiems žmonėms, tiesiog pritariamai linkteli galva. Bet abejingų nelabai lieka, ypač, jei be dekoro detalių dar ir išradingas apšvietimas.

Kai dekoruoji langus Kalėdoms arba Velykoms – viskas aišku, nes temų daug ir idėjų – pilnas internetas – galima iškarpyti snaiges, nunerti angelus, dekoruoti žvaigždėmis, eglės žaisliukais ar butaforiniais kiaušiniais. O jeigu norisi ne tik per šventes? Kaip turėtų atrodyti langai, kokios yra stilingos tendencijos ir patarimai?

 

Augalai, kaip dekoro elementas. Jau tapo įprasta, ant palangių auginti pačius įvairiausius augalus. Išpuoselėti, įdomesnių lapų ar žiedų formų, jie atrodo stilingai ir nereikalauja ypatingų žinių ir priežiūros. Svarbiausia, tinkamai pasirinkti – atkreipti dėmesį, į kurią pusę orientuoti langai, ar gauna tiesioginių saulės spindulių. Juk vienokių sąlygų reikia lepesniems augalams, kitokių nereikliems. netinkamomis sąlygomis – augalai skurs, vadinasi – ne puoš, o darkys bendrą vaizdą. Apie augalų pasirinkimą parašysiu truputį vėliau, nes tema neišsemiama.

Beje, augalais puošti galima ne tik palangę, bet ir patį langą – tereikia pakabinti  lentynėlę. Toks sprendimas sutaupo vietos, ypač tiems, kurie mėgsta auginti sodinukus vasaros apželdinimams.

Merktos gėlės. Viena iš mažiau reiklių dekoracijų, nes visiškai nesvarbu, į kurią pusę orientuoti langai. Jos gali būti naudojamos visuose kambariuose – tiek virtuvėje, tiek svetainėje. Šiuo atveju taip pat reiktų pasirinkti vienijantį požymį – merkti vienos rūšies gėles į skirtingas vazas, vienodos formos ar medžiagos indus.

Stilingai atrodys ir grupė indų ar skulptūrėlių ant palangės, tik nepersistenkite – nenukraukite jos visos niekučiais ir dulkių kaupėjais.

Išradingi langų uždangalai. Nebūtinai langus turi dengti užuolaidos ar roletai. Panaudoti galima pačią įvairiausią medžiagą – šakas, gėles, įdomesnį popierių. O gal vietoj užuolaidos patiks širma ar girliandos?

Vienas iš mano pačios kurtų variantų – užuolaida su kišenėmis. Priklausomai nuo nuotaikos ir metų laiko – ją lengva transformuoti – į kišenes įdedant kitokius džiovintus augalus, plunksnas, žiedus ar karpinius.

Teminės dekoracijos. Tikriausiai, viena dažniausiai sutinkamų dekoracijų rūšių. Išradingai išraizgyti voratinkliai Helovyno vakarėliui, gėlės ar vitražai – juos galima pastebėti ne tik gyvenamųjų namų languose, bet ir parduotuvėse, mokyklose darželiuose. Apie kalėdinius papuošimus labai daug rasite čia, pateikta daugybė patarimų ir pavyzdžių.

Nepatingėkime išradingiau pasižiūrėti į namų langų puošybą.  Langai – kaip namų akys. Kaip langus puošiate Jūs?

2 Comments

  1. Silvija Ija Silvija Ija 2015 11 05

    Labai gražiai dekoruoti langai. Super vaizdas.

Comments are closed.