Press "Enter" to skip to content

Dekoruojame Valentino dienai

Jau nedaug liko iki Valentino dienos. Kiekvienas, nors ir skeptiškai nusiteikęs – nusišypso matydamas raudonas širdis ir kvailiojančius žmones. Pagalvojus, juk ne tiek ir daug pas mus linksmų švenčių – visos istorinės, liūdnos, juodais kaspinais išdabintos, posėdžiais paminimos. O paskui dejuojame, kad lietuviai surūgę, nelabai linkę šypsotis, švęsti. Tai gal vieną sykį atsipalaiduokime, papuoškime namus raudona spalva, ant stalo padėkite vieną kitą akcentą, smulkmeną. Ypač  smagu bus vaikams.

Žinoma, mūsų šeima irgi iš tų, kai specialios dienos, tam, kad pasakytum „myliu” – nereikia. Kaip ir pasidalinti geru žodžiu, dėmesiu. Juolab, kasmet turiu progą švęsti ne tik Valentino dieną. Bet šį sykį ne apie mūsų progas, o apie idėjas, kurios padeda papuošti namus ir pradžiuginti artimus žmones.

Taigi, keletas gražių idėjų, kaip galima papuošti namus, be didelių sąnaudų, bet originaliai ir skoningai. Bučinių skaičiuoklė ir dar septynios idėjos iš howdoesshe.com:

Gražu ir ne per daug.Net ir dekoruojant tokiai šventei, svarbu saikas – o tai bus kaip per populiarųjį animacinį filmuką „Simpsons”, kai Valentino dienos dekoracijos netilpo į šiukšlių dėžes.

Dar viena madinga idėja – įvairūs įrėminti užrašai, sentencijos. Tikrai rasite vietą tokiems paveikslams, be to jie gali smagiai nuteikti dienai. Pavyzdys iš whimsysmitten.com:

Galite pasidaryti savo variantą ta kalbą, kurią gerai suprantate. Minčių apie meilę, draugystę tikrai pilnas internetas ir sentencijų knygos. O gal turite tik savo porai suprantamų, slaptų kodų?

Little Birdie Secrets tinklapyje galite rasti įvairių kuponų, skirtų mylimam žmogui. Gražiai supakuokite, nukopijuoti nebūtina, bet galima pasinaudoti idėjomis.

 

Tinklapyje  Shabby Chic Crafts rasite instrukciją, kaip pagaminti paprastą, bet dailią atvirutę su paslaptimi. Nors atvirukų pilnos parduotuvės, bet savo gamybos – mielesnis.

Valentino dienos pagrindinė idėja gali būti ir maistas. Jei nepatingėsite, ištirpinę šokoladą – pagaminsite šokoladinių nėrinių širdis:

Jei tai atrodo sudėtinga, iškepkite vaflių širdeles ar pagaminkite nėrininius blynus – supylę į konditerinį švirkštą blynų tešlą arba ant paprastų blynų užtupdykite braškę.

Dar skanėstus galima supakuoti į miniatiūrines dėžutes. Ypač šita idėja gerai, jei norite padaryti staigmeną vaikų klasiokams ar darželio grupės draugams. Pakuojant nepamirškite įtraukti ir vaikų – tegul jie dekoruoja, iškarpo širdeles:Na, ir žinoma gėlės. Tokios kokių norite ir kokios patinka. Visiškai nebūtina padovanoti milijoną raudonų rožių, kaip senai senai dainavo Ala Pugačiova, nes net vienas žiedelis ir dėmesys gali nudžiuginti.

Pradžiai tiek idėjų, parašysiu vėliau dar. Jei turite savų – visada kviečiame pasidalinti ir jungtis prie komandos.

Puikių minčių!

 

 

3 Comments

  1. […] kad jau pradėjau rašyti ir dalintis apie tą raudonai-rožiniai-saldžiai išpustytą šventę, tai parašysiu dar truputį. Juk stilingos idėjos gali būti naudojamos ne tik vasarį, bet ir […]

Comments are closed.