Press "Enter" to skip to content

Dar kelios idėjos apie paveikslus interjere

 

Nuotrauka iš themoderncottage.com

Patiko rašyti apie interjerą. Kaip ir sakiau – jeigu įkyrėsiu – sakykite, kad gana. Taip jau būna, tol kol ką nors naujo kuriu, konstruoju – perskaitau masę informacijos dominančiu klausimu. Šiuo metu – labai daug mąstymo užima naujų namų kūrimas – tai greit galėsiu imtis interjero kūrimo verslo (čia buvo juokas, interjero dizaineriams nėra ko nerimaut).

Pirmiausia, reiktų pamąstyti, ką norėtumėte matyti ant sienų – šeimos nuotraukas, paveikslus, vaikų piešinius. Renkantis sienų dekorą, reiktų pagalvoti apie kokį nors požymį, kuris suvienytų visus pasirinktus akcentus – gal būt tai spalvinė gama, rėmai, forma, laikmetis. Labai didelė eklektika – truputį išbalansuoja, vargina. jei viskas bus vienoda, su mažai emociju – vėl atrodys nuobodžiai.

Pakui, nepatingėkite iš popieriaus išsikirpti atrinktų paveikslų prototipų. Nes vienaip atrodo išdėliota ant grindų, visiškai kitaip ant sienos. Be to dažymo juosta priklijuoti šablonus žymiai paprasčiau, negu vis iš naujo gręžti skylę varžtui ar derinti valo ilgius, jei kabinate ant valų.

Štai keletas pavyzdžių, kaip gali būti sukabinti paveikslai:

 

Kaip matome, derinimo būdų gali būti pačių įvairiausių. Daug kas priklauso nuo paveikslų dydžio, rėmų formos. Gal būt Jūs labai išradingi ir sugalvosite paveikslus sukabinti kaip širdį arba skritulį.

Išlyginimas pagal vidurio liniją:

Dar vienas būdas – lentyna:

Namai – mažytė meno galerija:

Juodai baltas sprendimas:

Va toks spalvingas įrašas apie paveikslus ir jų kompozicijas. Bet juk paveikslai ir yra spalvinga, nes juoda ir balta – irgi spalvos.

Smagių minčių ir gražių namų!

3 Comments

  1. Dovile Dovile 2013 05 07

    Laba diena,

    Musu svetaineje dominuoja juros motyvas. Abieju langu roletai su jura. Vienas roletas yra su palme ir toje pacioje puseje ant sienos(kur yra langas), pakabinome didziuli paveiksla su misku. Ar Jusu nuomone, tai sudaro labai dideli kontrasta?Ar geriau ta paveiksla kabinti ant kitos sienos?

    Pagarbiai,

    Dovile

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2013 05 11

      Reikėtų pasižiūrėti, ar tas paveikslas įsilieja į bendrą svetainės vaizdą, neerzina Jūsų pačių, ar jo spalvinė gama tinkja. Tema juk gali būti ne tik jūra, bet ir spalva ar kokios nors detalės. Sunku įsivaizduoti tik pagal aprašymą.

Comments are closed.