Press "Enter" to skip to content

7 neįprasti (atsitiktiniai) naudotos arbatos panaudojimo būdai

Foto iš: gerkarbata.lt

Dažnai geriame arbatą „pakeliuose” (kai su ja nedarome ko nors labiau neįprasto). Kartais juos užpilame vieną kartą, kartais pora, tačiau paskutinė stotelė – šiukšlių dėžė. Išmesti negaila, nes savo darbą jie jau atliko, nors kartais šie, atrodo, jau niekam nereikalingi, išsunkti paketėliai, gali pasitarnauti visai neblogai. Yumi Sakugawa dalijasi tokiais panaudojimo būdais:

  1. Įdėjus porą-trejetą panaudotos arbatos pakelių į dubenį ir užpylus šiltu vandeniu, pamirkykite kojas apie 20 minučių. Ši procedūra padės atsikratyti nemalonaus kojų kvapo.
  2. Arbatos pakelį galima panaudoti kaip kompresą malšinant niežulį ir kitus nemalonius pojūčius vabzdžių įgėlimo vietose.
  3. Panaudotus arbatžolių lapelius galima išbarstyti aplink rožių krūmą, jie praturtins dirvožemį.
  4. Pavirinus 3-5 arbatžolių pakelius stiklinėje vandens, nuovirą galima naudoti valyti mediniams paviršiams ar grindims. Tiesiog pamirkome minkštą skudurą nuovire ir blizginame.
  5. Šiuos paketėlius galima dėti į vazono dugną persodinant gėles. Kaip ir rožių atveju trečiajame punkte, laistant iš pakelio išsiplaus dirvožemį turtinančios medžiagos.
  6. Žaliosios arbatos pakelius galima sumesti į vonią maudantis. Tai paprasta, tačiau maloni procedūra jūsų odai.
  7. Žolelių arbatos nuovirą galima naudoti kaip kondicionierių p-laukams skalauti. Nuo tokių procedūrų jūsų plaukai įgaus blizgesio.

Kokius neįprastus arbatžolių panaudojimo būdus žinote jūs?

Šaltinis: TheSecretYumiverse.