Press "Enter" to skip to content

Idėja namams: tapetai namų aplinkoje

Tikriausiai pats įprasPhotobucketčiausiai tapetų panaudojimas – tai sienų, nišų, lubų dekoravimas. Šiais laikais, kai tapetų raštų ir faktūrų didžiulė įvairovė, manau kiekvienas gali rasti tinkančius pagal savo individualų poreikį ir skonį. Be to, prie tapetų galima priderinti audinius užuolaidoms, lovatiesėms, surasti erdvę paryškinančius baldus. Praėjo tie laikai, kai jie puošdavo tik senelių butus. Kaitaliojant spalvas ir faktūras, galima išgauti aukštumo ir gylio pojūtį, sukurti jaukumą namuose.

Nuotrauka iš alkemie.blogspot.com

Tačiau tapetus galima panaudoti ir ne taip įprastai, t.y. ne tik sienų klijavimui.

Smulkmenų dėžučių apklijavimui. Va šiandien, kaip tik radau mamosdienoraštis.lt paskelbtą straipsnelį apie dėžutes ir jų naudą. Jas priderinti prie interjero padės po remonto likę tapetų likučiai, tereikia jais apklijuoti nereikalingas  batų ar šiaip didesnes kartonines dėžutes. Tokios padailintos dėžutės gražiai atrodys tiek atviroje lentynoje, tiek pakištos po suolu ar lova aukštomis kojomis.

Baldų dekoravimui. Tapetuota ir medienos laku padengta spintelė ar komoda atrodys kaip nauja ir tiks vaikų kambaryje, virtuvėje ar koridoriuje. Taip prikelsite daiktą naujam gyvenimui. Dekoravimui galima naudoti ne tik ištisus tapetų gabaliukus, bet ir atskirus elementus – tarkim iš tapeto iškirpti geometrines figūras, stilizuotus gyvūnus ir pan.

PhotobucketNuotrauka iš www.ohdeedoh.com

Jeigu namuose trūksta spalvų, vėl gali padėti tapetų gabaliukai. Tereikia juos gražiai įrėminti ir pakabinti norimoje vietoje:

Photobucket

Nuotrauka iš belladia.typepad.com

Tapetais galima apklijuoti ir veidrodžio rėmą, nubraižytas duris.

O va taip galima dekoruoti savo darbo vietą:

Photobucket
Nuotrauka iš apartmenttherapy.com

Tikriausiai Jūs irgi žinote ne vieną idėją, kaip galima panaudoti nereikalingus tapetų likučius. Jaukių namų!

3 Comments

  1. zuzuka zuzuka 2010 01 12

    Super idėjos !!!

  2. Eitnė Eitnė 2010 01 12

    Dėkui, buvau jau podėlius prikaupus įdomybių – tai dalinuosi. Maža kas sugalvos aplinką paįvairinti nebrangiom priemonėm ;)

  3. Naujiena Lietuvoje, fototapetu spausdinimas pagal kliento pasirinktus paveiksliukus, nuotraukas. Ivairios fototapetu popieriu strukturos, [cenzūra] laukiame jusu [ištrinta pasikartojanti nuoroda. Admin.]

Comments are closed.