Press "Enter" to skip to content

Ruošiamės vasarai

Gegužė – paskutinis pavasario mėnuo, kvepiantis obelų žiedais ir džiuginantis paukščių čiulbėjimu. Kaip ir kasmet – jau tuoj tuoj pasirodys kaštonų žvakės, o mes tik atsidusime, kad jau … vasara.

Taigi, ruošiamės vasarai. Tikriausiai, nereikia priminti, kad esu trijų vaikų mama, tagi pirmiausia tenka pasirūpinti vaikais.

1. Peržiūrėkite rūbus.

Nors ir sakoma, kad vaikai sparčiausiai auga vasarą, kai daug vitaminų ir saulės, bet ir per žiemą būna gerokai praaugę savo rūbus. Gegužė puikus laikas patikrinti vaikų garderobą, atrinkti nebenešiojamus, išaugtus darbužius ir papildyti spintą naujų komplektu, marškinėliais ar suknele.

2. Pamąstykite, kur vaikai praleis vasarą.

Kaip besisuktume, vasarą darželiai ir mokyklos atostogauja. dauguma nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio pabaigos. Mums patiems atostogų tiek niekas neduoda, taigi tenka pasukti galvą apie vaikų užimtumą ir priežiūrą, kol esate darbe. Yra keli būdai – dienos stovyklos, močiutė kaime, auklė ar panelė kaimynė, kuri nori per vasarą užsidirbti pinigų. Viskas priklauso nuo šeimos finansinių galimybių ir įsitikinimų. Aš, pavyzdžiui, žinau, kad vasarą be pagalbos tikrai neišsiverčiu, nes vienų vaikų nepaliksi, net ir septynmetės vyresnėlės, kuri šiaip gana savarankiška.

3. Pasirūpinkite įvairiomis priemonėmis vaikų užimtumui ir kūrybai.

Jeigu vis tik nusprendėte, kad vaikai bus namie su Jumis pačiais ar aukle pasirūopinkite priemonėmis jiems užimti. Juk vis tiek kiaurą dieną nesėdės kieme, smėlio dėžėj (beje, ja irgi reikia pasirūpinti – pakeisti smėlį, sutvarkyti dangtį). Reikia pasirūpinti tvarkingais riedučiais, dviračiais, supuoklėmis ir kitokiomis priemonėmis aktyviam poilsiui, bei stalo žaidimais, pieštukais, popieriumi, knygomis – lietingoms dienoms ir ramiam poilsiui. Sakysite, kad mumis pačiais niekas nesirūpino ir patys susigalvodavome, ką veikti vasarą? Bet, mes atsakingi už savus vaikus ir auginame juos taip, kaip mums atrodo teisingiausia. man atrodo, kad žymiai geriau pasirūpinti saugiomis pramogomis, negu sukti galvą, nuo kokio skardžio ritinėjasi mano vaikai, kai dirbu.

4. Įtraukite bendras išvykas su vaikais į savo darbotvarkę.

Net jei esate labai užimti, kad „tiesiog nėra nei minutės”, raskite savo vaikams laiko vasarą. Nuvažiuokite į kokią nors įdomią vietą Lietuvoje ir „išnagrinėkite” ją visą – išsiaiškinkite istoriją, įkūrimo aplinkybes, apžiūrėkite gražiausias vietas. Užtruksite tik vieną dieną, bet vaikams įspūdžių užteks savaitei. Pasidomėti savo krašto istorija pravers ir Jums patiems, nes labai daug įdomių dalykų nežinome apie savo tėviškę.

5. Susiplanuokite pirkinius rugsėjui.

Kad ir kaip tai skambėtų neįdomiai, gegužė pats laikas susiplanuoti pirkinius rugsėjui. Būtent dabar, matysite, ko trūksta – vaikai perrenka pieštukus, flomasterius, spalvotą popierių ir klijus. Jeigu susiplanuosite šiuos pirkinius, rugpjūtis bus žymiai lengvesnis ir nereiks nervintis, kad išleidžiate krūvą neplanuotų pinigų. Būtent vasarą, kol dar neprasidėjo „mokyklinės mugės”, galite tas pačias priemones įsigyti pigiau ir geresnės kokybės, o niekas juk netrukdo padėti dėžutės pieštukų į lentyną. Jeigu turite mokyklinukus, reiktų pasidomėti ir pratybų sąsiuviniais bei kitomis priemonėmis – kuprine, sportine apranga – kurios sudaro tikrai nemažą mokinio krepšelio dalį.

Bet kuriuo atveju, ką benuspręstumės – gero poilsio Jums su savo vaikais. Lai jie dažniau mato mamą ir tėtį. Kaip ruošiatės vasarai Jūs?

Top Fun vaikų vasaros stovyklos

One Comment

  1. Lukrecija Lukrecija 2014 11 28

    Mūsų tai vaikučiai beveik visą vasarą praleidžia pas močiutes sodybose, nes mes atostogų turime nedaug. Labiausiai jiems patinka važinėtis dviračiais, pas močiutes daug kalnų tai nusprendėme, kad vaikui praverstų kalnų dviratis. Padovanojome gimtadienio proga tai visą vasarą nuo dviračio nenulipo :)

Comments are closed.