Press "Enter" to skip to content

Pavasarinis tvarkymas (VI dalis). Svetainė

Tęsiu tvarkymo įrašų ciklą. Jau rašiau apie spintas, vaikų kambarius, miegamuosius, virtuvę, vonią. Dabar apie svetainę arba gyvenamąsias zonas. Svetainė daugelyje namų yra kaip visos šeimos gyvenimo ašis – čia bendraujama, žaidžiama, užsiimama įvairiausiomis veiklomis. Kai kas svetainėje įsigudrina sukurti ir darbo vietą ar kampelį hobiui. Praėjo tie laikai, kai  visuose namuose būdavo kambarys, į kurį nevalia užeiti vaikams ir jis būdavo atidaromas tik svečiams atėjus ar per didžiąsias šventes. Svetainė šiuo metu dažniausiai reiškia gyvenamąją zoną. Taigi čia rasime ir lentynų su knygomis, ir stalą, ir kampą prisėsti. Taigi darbo ne taip ir mažai.

 

Pavasarinį tvarkymą svetainėje pradėkite kaip ir kitus – nukabinkite užuolaidas ir jas išskalbkite. Jeigu turite kitokius langų dangalus – juos išvalykite pagal instrukciją. Išvalykite kilimus, kilimėlius, jei tokius turite savo namuose.

Tvarkant svetainę, labai praverčia trys tuščios dėžės su užrašais – IŠSAUGOTI, ATIDUOTI ir IŠMESTI.

Išimkite viską iš lentynų, spintelių, stalčių. Ir surūšiuokite į dėžes. Jeigu turite kompaktiknių diskų, žaidimų – juos surūšiuokite. Tas pats galioja ir įvairiausiems žurnalams, bukletams, laikraščiams, siuvenyrams, smulkiems daiktams. Nepamirškite, kad prieš išmesdami įvairius dokumentus su savo duomenimis, juos sukarpyti.

Pradėkite valyti nuo viršaus žemyn – nusiurbkite lubas, kampus. Išvalykite ventiliacines angas. Nuvalykite šviestuvus, pakabinimo vietas. Tada sienas, elektros jungiklių zonas.

Nuvalykite langus, palanges, langų rėmus.

Išvalykite visas lentynas, spinteles, spintelių dureles, stalviršius. Nepamirškite rankenėlių, rankenų, jungiklių.

Nuvalykite ir išsiurbkite baldus – sofas, krėslus, kampus. Jeigu turite medinius baldus prireiks vienokių valymo priemonių, jei odinius – kitokių.

Nepamirškite nuvalyti ne tik baldų, bet ir augalų. Nuvalykite specialiu skudurėliu arba šluoste, nupurškite vandeniu, kai kuras galima nuplauti ir dušu.

Nuvalykite grindjuostes. Išsiurbkite ir išplaukite grindis.

Kiekvieno svetainė yra skirtinga. Skirtingos veiklos, skirtingas net žmonių, besinaudojančių ja, skaičius. Ir tik Jūs patys žinote, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį.

Pamerkite gėlių arba pastatykite žydintį vazonėlį ant stalo ar ant palangės – lai bus gražus pavasarinio tvarkymo simbolis.

Svetaine ir baigiu pavasarinio tvarkymosi užrašus. Žinoma, dar yra prieškambaris ir lauko erdvė, bet apie tai kada nors prie progos. O dabar įsileiskite į namus pavasarį.

Gražių namų!

 

 

 

2 Comments

Comments are closed.