Press "Enter" to skip to content

Pavasarinis tvarkymas (V dalis). Vonia

Foto iš original-home.ru

Tęsiam pavasarinio švarinimosi temą. Pirmiausia, planuokite – pagalvokite ar neprireiks naujos užuolaidos ir kilimėlių. Taip pat iš anksto pasirūpinkite šluostėmis ir valymo priemonėmis. Beje, vonia viena iš greičiausiai sutvarkomų namų vietų.
Pats pirmas darbas čia – išvalyti klozetą. Kaip jau ir ne sykį minėjau, tai sėkmingai galima atlikti ir natūraliomis priemonėmis:

0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės sodos
5-10 lašų arbatmedžio eterinio aliejaus

Į litrinį stiklainį suberkite sodą, tada įpilkite actą  ir įlašinkite eterinį aliejų. Tada supilkite mišinį į klozetą ir iššveiskite šepečiu. Žinoma, niekas netrukdo supilti viską tiesiai į klozetą – efektas bus tas pats.

Kriauklę išvalyti pakaks sodos ant kempinės (jei norit dar kad ir kvepėtų – keli lašai mėtų eterinio aliejaus). Nepamirškite ir kriauklės apačios bei sienelės priešais ją.

Jeigu vonioje laikote medikamentus – tai išimkite visą spintelės turinį, švariai išvalykite spintelę. Prieš dėdami vaistus atgal – patikrinkite galiojimo laiką.

Išvalykite visas lentynas, krepšius ir spinteles, kuriose laikote rankšluoščius, patalynę, šluostes. Išmeskite visus rankšluosčius, kurie neatskalbiami, skylėti, nebetinkami.

Peržiūrėkite kosmetikos ir parfumerijos lentyną – patikrinkite galiojimo laiką, išmeskite nebetinkamus. Be to, peržiūrėkite visus pusiau sunaudotus produktus – gal būt nenaudojate jų todėl, kad jie netinkami – tada irgi išmeskite.

Iššveiskite vonią/dušo kabiną. Būkite labai atsargūs, nes kai kurios vonios labai jautrios valymo priemonėms. Šiuo atveju actas ne visada tiks, taigi iš karto pasižiūrėkite, gal pakaks soduoto vandens.  Už tai actas ir vanduo puikiai tiks vonios sienelėms, durims, plytelių paviršiams.Jei vonia ar dušas turi užuolaidą – nukabinkite ją ir išskalbkite.  Nepamirškite išplauti muilo indo, nuvalyti kosmetikos laikiklių.

Nublizginkite veidrodį – tam irgi puikiai tinka acto ir vandens mišinys arba jei nemėgstate natūralių priemonių – naudotike langų ploviklį.

Nuplaukite sienas – jei jos išklijuotos plytelėmis arba išdažytos plovimui atspariais dažais. Kitu atveju – tiesiog sausa šluoste nuvalykite dulkes.

Jeigu tvarkydami rasite kokį nors daiktą, kuris privalo atsidurti kitame kambaryje – tiesiog pasidėkite jį į dėžę, o ne bėgiokite po namus. Taip sutaupysite savo laiko ir greičiau susitvarkysite.

Visus vonios patiesalus, kilimėlius išskalbkite. Jeigu jie nebetinkami naudoti – pakeiskite kitais.

Išplaukite šiukšlių dėžę, tiek iš vidaus, tiek iš išorės – išdezinfekuokite ją balikliu.

Išplaukite grindis.

Švarių namų!

One Comment

Comments are closed.