Press "Enter" to skip to content

Pavasarinis tvarkymas (III dalis). Miegamasis

Foto iš vendoluzes.com

Pavasarinis tvarkymas grąžina miegamiesiems šviežų vaizdą ir ramų poilsį. Patys suprantate, kad sutvarkyti miegamąjį nėra labai sudėtinga, nebent jūsų miegamasis dar ir darbo kambarys, svetainė ir prieškambaris, kaip būna mažuose butukuose. Bet tokiu atveju, tenka tvarkytis kasdien – tai irgi darbo labai daug nėra. Taigi šiuomkart tik apie miegamojo zoną.

Priklausomai nuo jūsų apsukų tai užims valandą-dvi. Aišku, aš nekalbu apie spintas, nes joms garbingai teko pats pirmasis įrašas. Miegamuosiuose paprastai būna dar ir patalynės skyrelis – vis tiek kažkur tenka laikyti pledus, dekius, šiltesnes antklodes. Dabar laikas ištraukti plonesnes pavasariui ir į garbingą poilsį išleisti storąsias pagalbininkes.

Miegamojo tvarkymą pradėkite nuimdami užuolaidas, jas išskalbdami pagal instrukciją. Jeigu langus dengia kiti dangalai – roletai, žaliuzės, romanetės – išvalykite pagal rekomendacijas. Paprastai, užtenka nuplauti muiluotu vandeniu ar išvalyti šepečiu.

Nublizginkite langus. Jiems valyti galite panaudoti vandens ir acto skiedinį (1:1) su keliais lašeliais citrusinių augalų aliejaus. langai blizgės, o jūs jausitės pasaugoję gamtą.

Nuvilkite nuo lovos patalynę, visas pagalvių ir čiužinių apsaugas. Išskalbkite. Jei apsaugos ar patalynė labai susidėvėjusios – pakeiskite naujomis.

Apsukite ir apverskite čiužinį. Jį išsiurbkite dulkių siurbliu.

Pagalves, patalus išvėdinkite, jei reikia išvalykite. Apvilkite švaria patalyne.

Kilimėlius prie lovos – išdulkinkite, išplaukite, išvalykite. Juos irgi pagal situaciją gal reikės pakeisti naujais.

Nuvalykite dulkes nuo visų paviršių, naktinių staliukų, lovos rėmo, komodos. Jei jūsų miegamajame yra lentyna – tai iškraustykite jos turinį, išvalykite ir nuvalykite dulkes nuo visų įdedamų daiktų. Išmeskite viską, kas nereikalinga.

Išmeskite visus nereikalingus žurnalus, katalogus, laikraščius, išvalykite šiukšlinę.

Nuvalykite šviestuvus, jungiklius.

Nušveiskite grindjuostes.

Išplaukite grindis, jei tai įmanoma (tarkim, jūržolių dangios išplauti nelabai pavyks), jei ne – išsiurbkite. Išvalyklite visas grindų dėmės. Nepamirškite palovio, net jei jūsų lova vizualiai jo neturi. Atitraukę lovą – rasite dulkių, pūkų, voratinklių.

Viskas, galima uždaryti duris ir keliaut į kitą kambarį.

Švarių namų!

Reklama: http://www.saulespatalyne.lt/antklodes-ir-pagalves/

One Comment

Comments are closed.