Press "Enter" to skip to content

Išradingos kalėdinės dovanos: maistas

Dar viena kategorija dovanų, kurių nereikia slėpti spintoje arba nuo jų šluostyti dulkių yra maistas. Pats paprasčiausias, bet anaiptol ne prasčiausias pasirinkimas – įvairiai supakuoti sausainiai, saldainiai ir vynas. Šie dalykai tinka beveik visada (sakau beveik, nes kai kurie žmonės nevalgo saldumynų, negeria vyno ar panašiai). Štai kelios idėjos, kurios galbūt, palengvins pasirinkimą:

1. Konservuotos gėrybės – uogienės, džemai, įdarai – tinka patys įvairiausi, netikėčiausi dalykai. Jau esu minėjus, kad vasarą, visai neblogai pagalvoti apie kalėdines dovanas. Dabar beliktų išsitraukti ir gražiai dekoruoti stiklainius – priklijuoti etiketes su linkėjimai, pasiūti „sijonėlius” ar kitaip.

Jeigu nepasiruošėt dovanojamų atsargų, arba apskritai nemėgstate suktis virtuvėje, galite rinktis smulkius stiklainiukus iš plataus gamintojų asortimento. Supakuokite juos su sausainiais, krekeriais ar duona. Ir gražu, ir praktiška.

2. Pagaminkite kukurūzų spragėsių. Pagardinkite įvairiais priedais, išradingai supakuokite.

3. Namų darbo pyragai, sausainiai, meduoliai – šita skanumynų jūra neišsemiama. Rinkitės pagal skonį, nuotaiką. Nepamirškite gražiai supakuoti, įdomiau pateikti. Esu gaminusi puzlį iš meduolių, galima gražiai išdėlioti dėžutėje, sudėti į stiklainį.

4. Šokoladai ir saldainiai. Juos irgi galima dovanoti, netgi galite atsispausdinti popierėlius su linkėjimais ir gražiai juos supakuoti.

5. Pagaminkite karšto šokolado mišinį – su gero šokolado drožlėmis, įvairiais prieskoniais ar priedais. Jeigu nėra įkvėpimo – galima rasti ir gatavai paruoštų.

6. Jeigu dovanas dovanojate šeimoms, kuriose auga vaikai – galima padovanoti „užkandžių” maišelius.

7. „Greito maisto krepšys”. Kiek bekalbėtume apie sveiką gyvenseną, labai populiarūs čipsai ir  įvairiūs panašūs dalykai. Juos irgi galima dovanoti Kalėdoms, ypač, jei žinote, kad dovanojamąjį tai nudžiugins.

Žinoma, galima pasinaudoti ir sveikomis alternatyvomis – riešutais, džiovintais vaisiais, medumi ar pan.

8. Vakarienė. Tai gali būti dovanų kuponas mėgstamame restorane arba… Jūsų pačių sukurtas kuponas vienai vakarienei – galite pasiūlyti pasirinkti iš kelių variantų, kuriuos mokate ir mėgstate gaminti. Tokiu būdu padovanosite ne tik kalėdinę dovaną, bet ir vieną nuo virtuvės laisvą vakarą.

9.  Mėsa, žuvis. Tai irgi produktai, kuriuos galima dovanoti. Tai gali būti ir rūkytas šamas, užaugintas ekologiniame ūkyje, ir kalakutas, ir vytinta mėsa. Svarbiausia, žinoti to, kuriam dovanojate įpročius, bei pamąstyti, ar gavęs dovaną žmogus turės, kur ją saugiai sudėti.

10. Dovanokite gardžių arbatų, kavos pakuočių iš firminių parduotuvėlių. Jei nepavyksta išrinkti tinkamų – galima tiesiog nupirkti ten dovanų kuponą.

11. Sausų produktų stiklainiuką su receptu. Tai gali būti ir košė, ir keksas – kaip fantazija leis. Gražiai supilti, papuošti. Kad teliktų sumaišyti ir gaminti.

Gerų idėjų!