Press "Enter" to skip to content

Biuro baldai. Kaip išsirinkti tinkamus?

Visi pasvajojame apie jaukią darbo vietą. Kartais tai tampa ne tik svajone, bet ir realybe – pažįstu vis daugiau žmonių, kurie verslus kuria nuo sofos, iš namų. Šiemet namuose turime pirmokę, taigi teks apie namų biurą pagalvoti ir man – vis tik darbų nuo to, kad po pietų teks dirbti namie nemažėja. Mokinukei lengva – jai kambaryje pastatėme stalą ir patogią kėdę, pasirūpinom tinkamu apšvietimu – ir vualia – mokinio darbo vieta įrengta.

Mano kūrybinei betvarkei žymiai sudėtingiau – biuro baldai turi būti tinkami ir patogūs ne tik man pačiai, bet ir klientui. Sau ką – kaip ir mokinukui – tinkamas stalas, kėdė ir spinta dokumentams ir – kaip ir puiki darbo vieta. Tiesa, rankdarbinė veikla, kuriai vis pritrūkstu laiko ir tikiuosi, kad pradėjus Mildai eiti į mokyklą – ją pavyks dar labiau išplėtoti – reikalauja  dar daugiau įvairių „pasidėjimų”, dėžių ir dėželių siūlams, skiautėms ir mylimai siuvimo mašinai. Taigi prieš akis ne vienas biuro baldų katalogas, kuriuose vis ieškau įdomesnių sprendimų ir pasiūlymų. be to ir patarimų, kaip tinkamai pasirinkti biuro baldus perskaičiau nemažai, kai kuriais pastebėjimais pasidalinsiu ir su Jumis. Beveik visi išvien tvirtina, kad geriau perkant baldus nepataupyti. Čia ir aš pritariu – kėdė, už kurią nepagailėjau kelių šimtų litų tarnauja kelerius metus ir dar tarnaus ne vienus, kai tuo tarpu „biudžetinį” variantą nudrožėme ne vieną. Aišku, galima įžvelgti ir pliusų – nes biudžetinius baldus perki dažniau ir gali būti „ant mados bangos”. Tik va jei sutaupęs nusiperki netikusią „odinę” kėdę, gali atsikelti juodom dėmėm ant baltų kelnių. Ir niekas bus nekaltas.

Dar vienas svarbus aspektas – patogumas ir ergonomika.  Iš pradžių atrodo, kad galėsi susitaikyti su nepatogiu stalčių išplanavimu ar netikusia klaviatūros lentyna – bet ilgainiui tai ima erzinti vis labiau. Šis reikalavimas tinka ne tik biuro baldams, bet ir šiaip visiems daiktams, kurie atkeliauja į namus.

Turi būti paprasti prižiūrėti. Tai reiškia, kad nereiks jokių specialių ploviklių, valiklių ar skudurėlių valymui.  Įdomesnė tekstūra, ryškios spalvos – gal ir gražu, bet tvarkytis tokiame biure žymiai sudėtingiau.

Dar įsirenginėjant biurą namie rekomenduojama atsižvelgti į visą bendrą namų stilių – kokie baldai yra kituose kambariuose, kokia stilistika vyrauja.

Spalvinė gama irgi rekomenduojama neįkyri, ramūs tonai. Ryškesnių spalvų – tik atskiri aksesuarai.

Smagių minčių įsirenginėjant namų biurą!

Foto iš thehousedesigns.blogspot.com, zeointerior.com, homedecoratingideaspictures.com, modern-homefurniture.com, artvido.com