Press "Enter" to skip to content

3 natūralūs namų gaivikliai

Ar kada susimąstėte, kad pakvėpinti namų orui visiškai nereikia stebuklingo kištuko ar specialių priemonių. Puikiai tam tinka citrina, gvazdikėliai, vanilės ekstraktas, kurių tikrai rasite savo spintelėse ar šaldytuve. Ir nekainuos milijono pinigų.

Pradėkime nuo citrinos.

–//–

2 stiklinių karšto vandens
1/8 stiklinės sodos
1/2 stiklinės citrinų sulčių

Sodą ištirpinkite vandenyje, supilkite citrinos sultis ir mišinys paruoštas.

–//–

1 stiklinė vandens
1stiklinė acto
1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
1 šaukštelis gvazdikėlių

Visus ingredientus supilkite į puodą, pavirkite porą minučių ir leiskite atvėsti. Nukoškite gvazdikėlius ir nuovirą galite naudoti. Beje, lengvą kvapiklį galite pasigaminti naudodami tik porą ingredientų – actą ir eterinius aliejus. Aš mėgstu kelis lašus eterinio citrusų aliejaus įlašinti š mišinį langams valyti – tada ir kvepia, ir langai švarūs.

–//–

Trečiais dar paprastesnis, nes nereikia nieko virti ar maišyti – tiesiog perpjaukite mandariną/apelsiną/grepfrutą/citriną – t.y. bet kokį citrusinį vaisių pusiau, išpjaukite minkštimą. Tada į luobelę įberkite saują druskos. Šiuos kvapiklius galite naudoti šaldytuve, vonioje ar tualete. Paprasta ir efektyvu – druska sugeria blogus kvapus, o žievelė skleidžia malonų kvapą.Galite žieveles su druska laikyti mažuose dubenėliuose ar puodeliuose – tada druska niekad neišsibers.

Švarių ir gaivių namų!

2 Comments

  1. Giedrė Giedrė 2012 03 11

    Ačiū už patarimus. Kaip tik kas rytą naudoju citrinas, bet vis išmesdavau žieveles. :)

  2. […] Vieną neblogą patarimą neseniai pateikė Eitnės portalo redaktorė Ilona, pasiūliusi šaldytuve laikyti citrinos luobelę su į ją įberta druska. Druska sugeria blogą kvapą, o citrinos žievelė paskleidžia malonų aromatą. […]

Comments are closed.