Press "Enter" to skip to content

Neįprasti kavos tirščių panaudojimo būdai

Išgėrę kavą dažniausiai tiesiog praskalaujame puodelį ir tirščius išpilame į šiukšlinę ar kriauklę. Tačiau anot žalio Yahoo! projekto, tirščius taip pat galima panaudoti namų ūkyje, o panaudojimo būdai ne tik saugo jūsų piniginę, bet ir sukuria sveikesnę namų aplinką, nes galime išvengti chemikalų naudojimo. Apie neįprastus kavos tirščių panaudojimo būdus jau esame rašę ir mes, tačiau šįkart praplėsime jų panaudojimo galimybes.

Kavos tirščius galima naudoti kaip abrazyvinius šveitiklius plauti indams. Jie ne tik pašalins prilipusius nešvarumus, tačiau ir gerai nuplaus riebalų liekanas. Nenaudokite kavos tirščių porėtoms medžiagoms, kitaip viskas baigsis rudais dryžiais ir dėmėmis.

Po maisto ruošimo, kavos tirščiais nušveiskite rankas – taip pašalinsite ruošto maisto produktų kvapą (pavyzdžiui žuvies ar svogūnų).

Tirščius galima naudoti kaip dezodoruojančią medžiagą panaikinti nemaloniam kvapui šaldytuve ar, pavyzdžiui, automobilio peleninėje. Palikę kavos tirščius automobilio salone, panaikinsite maisto ar kitą nemalonų kvapą.

Kavos tirščiais valydami židinį išvengsite dulkių kamuolių namuose.

Jei namuose mėgsta lankytis skruzdės, kavos tirščių kvapas jas atbaidys.

Kavos tirščiai, kaip ir arbata, gali būti puiki ekologiška trąša gėlėms ar sodo augalams. Tačiau kavos tirščiais tręšti reikia augalus, kurie mėgsta rūgštų dirvožemį: azalijos, rožės. Taip pat kavos tirščiai gali būti viena iš sudedamųjų komposto dalių.

Jei pabarstysite kavos tirščių sode, atbaidysite ne tik skruzdėles, tačiau ir katės neraus savo duobučių pabarstymo vietose, o jūs galėsite ramiai tvarkyti savo sodinukus nebijodami paslėptų „kačių minų”.

Taigi skanaus, ir neišmeskite kavos tirščių!

2 Comments

  1. Vanda Valiusiene Vanda Valiusiene 2011 11 30

    As turiu kavos aparata, tai lieka daug kavos tirsciu.Dabar zinosiu kur panaudoti.Aciu

Comments are closed.