Press "Enter" to skip to content

Apie dovanas, kurių niekas nelaukia

Visur daugybė patarimų, ką dovanoti, kaip dovanoti, kaip supakuoti. Ką iškepti, išvirti. Kad visiems patiktų, kad dovanos būtų laukiamos ir branginamos.

Taigi, kokių dovanų niekas nelaukia, nenori ir ne visada išdrįsta pasakyti.

1. Super duper pigūs teminiai siuvenyrai. Jų likimas labai aiškus – arba stovi lentynoje ir kaupia dulkes arba… net nesulaukę Trijų Karalių keliauja į šiukšlių dėžę. Taigi, jei ranka tiesiasi prie dar vieno kalėdų senelio, angeliuko ar nykštuko – geriau ją sulaikykite.

2. Dovanų čekiai, vokeliai su pinigais. Naudinga, praktiška, bet… šalta ir nesava.

3. Abonementas į sporto klubą arba lieknėjimo piliulės draugei/giminaitei/žmonai.

4. Per didelis/per mažas drabužis. Net jeigu pataikysite modelį, vis tiek pinigai bus išmesti į balą.

5. Kosmetika, kvepalai žmonėms, kurių visiškai nepažįstate. Niekas negarantuoja, kad kvapas, toks mielas Jums nesukels šleikštulio gavusiam dovaną.

6. Perdovanojamos dovanos. Tai koks nors daiktas, kuris kaip pereinamas prizas keliauja iš namų į namus, dažnai net toje pačioje pakuotėje.

7.  Labai brangios dovanos. Tokios, kurias gavęs žmogus jausis įsipareigojęs.

8. Piktos dovanos. Kai dovana siekiama pašiepti, parodyti kokius nors charakterio ar būdo bruožus. Tegul tai ir būtų labai naudinga knyga apie taupymą išlaidžiai draugei ar skutimosi putos, auginančiam barzdą.

9. Standartiniai „paruoštukai” iš supermarketo. Nieko blogo, bet labai nuobodu.

10. Dovanos, ne tos, kurių nori ir tikisi. Jeigu vaikas nori žaislo, o jam kasmet dovanoja kalėdinį megztinį su baisiu elniu.

Smagių dovanų!

3 Comments

  1. Emilija Rusteikaitė Emilija Rusteikaitė 2011 12 17

    Geriau pigiau, mažiau, bet iš širdies :)

  2. Laura Laura 2013 01 29

    Labai geras sąrašas :) Bet į šitą sąrašiuką turėtų dar labai nemažai punktų prisidėti… Bet apskritai tai, mano galva, yra viena pagrindinė taisyklė su dovanomis – jeigu net nepasivargini tiek pabendrauti su žmogumi, kad sužinotum, ką jis mėgsta, ko nemėgsta, kuo gyvena – kam ta dovana apskritai? „Nes taip reikia”? Man tokia dovana yra baisiau, negu jokios. Atsainiai nupirkti prekybos centrų dovanų čekiai labai jau nejaukiai pademonstruoja visiškai atsainų požiūrį.

Comments are closed.