Dabar daug kalbama apie tai, kad visur konservantai, priedai, E… Vietoj pirktinės paruoštos mėsos dažniau vartojam namie keptą. Taigi:
Keptas kumpis, marinuotas meduje ir imbiere
Naudojau kiaulienos kumpį su lašinuku (apie 1,5 kg), nes kepant išsiskyręs riebaliukas labai naudingas pačiai mėsai. Kumpį marinate laikiau parą, kad įsigertų ir suminkštintų mėsytę. Laikas nuo laiko su šakute pabadydavau. Marinatui dėjau 2 kupinus šaukštus medaus, žiupsnį malto imbiero, truputį maltų pipirų, 3 skilteles smulkiai pjaustyto česnako, druskos pagal skonį. Prieš kepant odelę įpjausčiau, dar kartą subadžiau ir gerai 1,5 val. įkišau į vidutinio karščio orkaitę kept. Tinka atsipjovus gabaliuką dar karšto kepsnio kaip antras patiekalas su bulvėm, salotom, ir šalta, kaip užkandis.
Skanaus!