Press "Enter" to skip to content

Dantukų trolis Baktus ir šalikėlis

Photobucket

Nors už lango vasara ir apie šiltus šalikus galvoti nelabai norisi, už  akių užkliuvo labai įdomi šalikėlio forma. Neištvėriau neišmėginusi – tai Baktus. Mezgamas labai paprastai, visada gerosiomis akimis, kiekvieną ketvirtąją eilę pridedant po vieną akį mezginio dešinėje. Pradedame nuo 4 akių ir mezgame, kol ant virbalų bus apie 30 cm pločio mezginys. Tada atvirkščiai – pradedam sumezginėti kas ketvirtoje eilėje po vieną akį, kol vėl liks keturios. Šalikas gaunasi apie pusantro metro – patogu užrišti tiek vaikui, tiek suaugusiam.

Ką galiu pasakyti iš savų pastebėjimų – nusimezga labai greitai (man buvo gana vieno vakaro), susiriša patogiai, saugo kaklą. Manau, bus labai patogu po paltu. Vyras jau užsisakė savo variantą. Darbas smagus ir greitas, o pasirinkus pereinamų spalvų siūlus, dar ir netikėtas.

Jeigu megsite gera/bloga  akis – gausite šalikėlį, vadinamą Karius.

Pasakysite, o kuo čia dėtas dantų trolis?

Baktus ir Karius (1954) norvegų filmukas apie du dantų trolius. Raudonplaukis – Baktus, juodaplaukis – Karius.

Smagaus žiūrėjimo ir mezgimo!

3 Comments

  1. Laima Laima 2010 06 19

    Labai geras dalykėlis. Aš šia idėja pasinaudojau, kai pusmetinukui mažiukui reikėjo šalikėlio gerklei skaudant. Tik dar labiau siaurinau „galus”, nes po platiu kaklu daug nesuriši :) .

  2. Eitnė Eitnė 2010 06 19

    Smagus daiktas ir gerklę puikiai saugo ;)

  3. Komplektas Mildutei | prémaman Komplektas Mildutei | prémaman 2010 11 04

    […] Numezgiau dar vieną vilnonį komplektuką – šį sykį Mildutei. Megzta vilnoniais siūlais. Šalikas – baktus formos, apie juos jau esu rašiusi anksčiau. […]

Comments are closed.