Press "Enter" to skip to content

Patarimai verdančioms košes

Gal kam pravers keletas patarimų, kaip išvirti košę. Juk vis tiek pusryčiams tenka ką nors greito sugalvoti.

  • Prieš virdami avižines, perlines kruopas nuplaukite iš pradžių šiltu, paskui karštu vandeniu. Ryžius plaukite tik šaltu vandeniu.
  • Košės skonis priklauso ir nuo puodo – geriausia košę virti nerūdijančio plieno puode su storu dugnu, nes emaliuotame greitai prisvyla.
  • Košės gali būti birios (jos verdamos vandenyje su trupučiu riebalų arba sultinyje) arba tąsios (verdamos vandeniu atskiestame piene).
  • Birioms košėms reikia per pus mažiau druskos (apie penkis gramus stiklinei kruopų) negu tąsioms.
  • Kruopų ir vandens santykis, jei norite išvirti:
  1. birią grikių košę 1:1,5;
  2. tirštą grikių košę 1:2;
  3. birią perlinių kruopų košę 1:2;
  4. tirštą perlinių kruopų košę 1:3 – 3,5;
  5. manų kr. košę 1: 3;
  6. avižinių dribsnių košę 1:3;
  7. birius ryžius 1:2;
  8. tirštą ryžių košę 1 : 2,5;
  9. pusiau tirštą ryžių košę 1:3 – 3,5.
  • Jei norite greičiau išvirti grikių košę – prieš virdama kruopas pakepinkite. Pakepinti galite ir ryžius plovui.
  • Košės valgomos tik ką išvirtos, nešildomos.

Gardžių košių!