Visi žinome, kad pipirai – tai prieskonis, suteikiantis patiekalui aštrumo. Tačiau berti pipirus į mėsą, sriubą ar, netgi, medų – banalu. Štai ką dar galime su jais padaryti:
- Gydyti slogą. Jei užsikimšo nosis ar ausys, tiesiog pašlakstykite savo maistą kajeno pipiro sultimis ir pasiruoškite nosines.
- Ryškios skalbinių spalvos. Skalbdami ryškius drabužius į miltelių skyrių įberkite arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų ir skalbiniai neišbluks.
- Apsaugokite savo daržą nuo kenkėjų. Jei vabzdžiai užpuolė jūsų daržą ar gėlyną, sumaišykite juoduosius pipirus su miltais ir pabarstykite vabzdžių susirinkimo vietose.
- Atbaido laukinius žvėris. Jei gyvenate tokioje vietoje, kur jūsų sodą naktimis gali aplankyti stirnos, tiesiog pabarstykite maltų pipirų ir šie mieli gyvūnėliai susiras sau kitą ganyklą.
- Išvykite skruzdes. Jei virtuvėje pastebėjote beropinėjančias skruzdes, žinokite – jos ieško cukraus. Čia ir vėl pagelbės kajeno pipiras, kurio sultis išspauskite skruzdžių susirinkimo vietose ir vabzdžiai išsinešdins lauk.
Kokius neįprastus pipirų panaudojimo būdus žinote jūs?
Pagal ReaderDigest.
[…] šį procesą labai lengvai galime sulėtinti ar visai sustabdyti. Jau rašėme, kaip galima atšviežinti skalbinių spalvą. Skalbinių spalvą galima išsaugoti, arba bent jau sulėtinti blukimą, tereikia juos… […]