Press "Enter" to skip to content

Kaip tinkamai skalbti apatinius drabužius?

apatiniai

Dėl greitai pakitusios apatinių drabužių būklės kaltinate pardavėją? Dailios tikrai ne kelis eurus kainavusios kelnaitės prarado spalvą ir išsitampė? Pardavėjas kaltas ne visuomet. Dažnai apatiniai drabužiai nukenčia tik dėl to, jog nežinome, kaip juos tinkamai skalbti. Tad straipsnyje pasidalinsime labai vertinga informacija apie apatinių drabužėlių priežiūrą.

Daugelis merginų ir moterų nežino, kaip dažnai reikėtų skalbti liemenėles. Tad jų švara pravartu pasirūpinti šį apatinį drabužį padėvėjus vos du kartus. Be to, rekomenduojama kasdien dėvėti kitą liemenėlę, t. y. tą pačią liemenėlę dėvėti pirmadienį ir trečiadienį, o ne pirmadienį ir antradienį – taip apatinis drabužis nepraras savo formos.

Sportines liemenėles reikėtų skalbti ar praskalauti vėsiame vandenyje kaskart jas padėvėjus, nes tokio tipo liemenėlės paprastai siuvamos iš sintetinių audinių, kurie prasčiau sugeria ar visai nesugeria drėgmės. Juk nenorite nemaloniai kvepėti, tiesa?

Brangias, kokybiškas, nėriniais puoštas kelnaites, liemenėles, jei tik įmanoma, reikėtų skalbti rankomis. Jei neturite tam laiko ar noro – skalbkite skalbimo mašinoje įdėjusios į specialias liemenėlėms skalbti skirtas formas arba skalbimo maišelius, tik šaltame vandenyje. Toks skalbimo būdas liemenėlei neleis subliūkšti, prarasti formos, jos medžiagai – išsitampyti.

Visi apatiniai turėtų būti skalbiami atskirai nuo kitų drabužių. Deja, taupios šeimininkės dažnai šio patarimo nepaiso.

Jei pastebėjote, kad kelnaitės ar liemenėlės suteptos, dėmės netrinkite – užpilkite specialaus dėmių valiklio ir palikite 10 min. Toliau drabužį skalbkite įprastai.

Liemenėles reikėtų skalbti užsegtas, kad kabliukai nesuplėšytų kitų apatinių drabužių. Taip pat jei ant apatinių drabužių yra sagučių, jas taip pat užsekite.

Reikėtų naudoti švelnias skalbimo priemones, jei jų neturite – vaikišką šampūną, o apatinių drabužių jokiu būdu negalima džiovinti džiovyklėje. Taip pat apatinių drabužėlių, ypač liemenėlių, nereikėtų stipriai gręžti, nes formą jos gali prarasti ir dėl šito. Kad apatiniai nuvarvėtų savaime, juos galima sudėti ant rankšluosčio. Pastebėjus, kad vanduo nuo drabužių nebelaša, juos džiaukite ant džiovyklės.

Tikriausiai nė nereikia minėti, kad šviesius ir tamsius bet kokio tipo drabužius reikėtų skalbti atskirai, nes jie gali nusidažyti ir prarasti spalvą.