Press "Enter" to skip to content

Padangų keitimas: mitai ir klaidos

file60123655_ea38030b

Žiema jau visai ant nosies, todėl daugelis vairuotojų skuba pakeisti automobilio padangas. Visgi, apsispręsti, kokias padangas pasirinkti, gana sudėtinga, juk pasirinkimas toks platus, o ir kainų skirtumai glumina ne vieną vairuotoją. Taigi, pakalbėkime apie tai, kokias klaidas daro vairuotojai, rinkdami naują „apavą“ savo automobiliui, kokie mitai sklando apie padangas bei jų keitimą.

Mitas: tinkamas padangas gali pasirinkti tik vyrai

Netiesa! Autoservisų darbuotojai pastebi, kad dailiosios lyties atstovės gali pasigirti išties neprastomis žiniomis apie padangas. Be to, jos yra linkusios savo žinias gilinti, todėl mielai konsultuojasi su specialistais, kurie padeda priimti galutinį sprendimą. Tuo tarpu, vyrai dažnai įsivaizduoja apie padangas žinantys viską ir papildomos informacijos dažnai neprašo. O taip elgtis nederėtų, nes žinių niekada nebus per daug.

Klaida: neskubama keisti vasarinių padangų

Taip, žieminės padangos išties greičiau dyla šiltu oru, tačiau, jei nėra sniego, šlapdribos arba plikledžio, tai nereiškia, kad vasarinės padangos yra patikimos. Vairuotojams reiktų įsidėmėti, kad vasarinės padangos yra tinkamos eksploatacijai tik tol, kol termometro stulpelis nenukrenta žemiau nei +7°C. Žiemą temperatūrai nukritus žemiau, stipriai suprastėja vasarinių padangų stabdymo bei kitos savybės.

Mitas: vairavimo įgūdžiai nėra tokie svarbūs, jei padangos geros

Netiesa! Kokybiškos padangos išties greičiau sustabdo automobilį, tačiau reikia atminti, kad ne automobilio apavas, o vairuotojo reakcija, pagarba kitiems vairuotojams ir saugaus vairavimo taisyklių laikymasis labiausiai apsaugo nuo nelaimingų įvykių kelyje.

Klaida: pirmenybė teikiama nežinomo gamintojo padangoms

Taip, gerai žinomo gamintojo padangos yra brangesnės, nes vairuotojui tenka mokėti ir už įmonės vardo žinomumą. Kita vertus, reikia atminti, kad gerai žinoma įmonė įdėjo išties daug pastangų, kad sukurtų patikimas padangas. Kokybiškos padangos turi praeiti krūvą įvairiausių testų ir tik išbandžius jų patikimumą įvairiomis vairavimo sąlygomis, padangos keliauja į rinką. Tuo tarpu, nežinomame Rusijos kaimelyje ar Taivano fabrike gaminamoms padangoms retai keliami aukšti kokybės reikalavimai.

Mitas: padangų patikimumas nepriklauso nuo jų laikymo sąlygų

Netiesa! Autoservisas Vilniuje įspėja, kad padangų negalima laikyti ant saulės ar dideliame šaltyje, nes jų guma gali suaižėti. Be to, jei padangas reikia laikyti sustačius vertikaliai, o ne sukrovus viena ant kitos, nes gali deformuotis padangos forma. Tiesa, ši taisyklė negalioja, jei padangos yra su ratlankiais.

Saugių kelionių!