Press "Enter" to skip to content

Ar žinai, kaip sudaromi horoskopai?

horoskopas

 

Rytas prasideda besišypsančiu saulės spinduliu, kuris švelniai, tačiau tuo pačiu ir įkyriai verčia pramerkti akis, tuomet seka dušas, stiprios kavos puodelis ir naujienų skaitymas rytiniame laikraštyje ar, kaip jau labiau įprasta, išmaniajame telefone. Smegenys dar ne visai funkcionuoja, kad būtų galima su pasimėgavimu skaityti užsienio finansų rinkos naujienas, tačiau dienos horoskopas suskaitomas be didesnių iššūkių. Daugeliui horoskopas yra ryto ritualų dalis – skaitai, dėlioji planus viliantis, jog diena bus kaip niekad sėkminga. Tačiau ar kada susimąstei, kaip sudaromi horoskopai?

Garantuotai esi mačiusi ne vieną paveikslėlį ar iliustraciją, kur horoskopai išdėlioti ratu, o visas ratas suskirstytas į kelias dalis bei atrodo tarsi senovinio mechaninio laikrodžio mechanizmas. Toks vaizdelis nėra tiesiog stilizuotas paveikslėlis, tai horoskopo sudarymo diagrama. Ją sudaro:

  • dvylika Zodiako ženklų,
  • dvylika astrologinių namų,
  • dešimt dangaus kūnų, planetų,
  • visų objektų tarpusavio sąveika.

Kiekvienas žmogus, net ir nesidomintis astrologija, žino savo zodiako ženklą. Kiekviena gimimo data patenka į vieno iš dvylikos ženklų zoną, tad kiekvienas gimstame po zodiako ženklu, kuris lemia vienas ar kitas mūsų savybes ir gyvenimo vingius.

Dvylika astrologinių namų yra 30 laipsnių dydžio dalis Žemėje, kiekvienas yra kažkurio zodiako „namas“ ir lemia tam tikrus ryšius.

Kiekvienas zodiako ženklas turi vieną arba du globėjus – planetas. Jų judėjimas, padėtis danguje kuria individualų santykį ir lemia žmogaus likimą, todėl į planetas žiūrima labai atidžiai. Ne veltui astrologija ir astronomija šių mokslų gimimo metu, gilioje senovėje buvo neatskiriamos.

Pas tiksliausias horoskopas yra asmeninis horoskopas, kuris žvelgia ne tik į datą, tačiau net ir į valandas ir minutes kada gimė žmogus bei koordinates kur jis gimė. Taip atsižvelgiant į planetų išsidėstymą, sąveiką būtent gimimo metu galima tarsi dėlionės detales dėlioti dienos horoskopą, metų horoskopą bei papasakoti kas žmogaus laukia ir tolimesnėje ateityje.

Lygiai taip pat sudaromas ir dienos horoskopas, kurį skaitome kas rytą, tačiau žinoma, jis yra abstraktesnis, nes yra orientuotas į zodiako ženklus, t.y. į žmones kurei gimę mėnesio intervale. Tai kas juos visus sieja, tai kas stipriausiai veikia konkretų zodiaką tą dieną ir ką tai lemia – astrologai ir pasakoja bendruose horoskopuose.