Press "Enter" to skip to content

Šilta mada… 2014 ruduo ir žiema

unnamed

Šiemet ruduo tikrai mielas akiai ir malonus – šiltas, be įkyraus lietaus, purvo ir ankstyvų šalnų. Toks, koks ir turi būti. Nori nenori, jau spalis. Taigi tenka iš spintų trauktis šiltesnius rūbus, dairytis  į megztinius ir paltus. Ši stylist.lt skrajutė – paruoštukas su  2014/2015rudens-žiemos spalvomis. Nemažai šių spalvų pastebėjote ir parduotuvių lentynose. Visi, kurie domisi mada, supasi į minštus oversized megztinius, stilingus pončo ar aunasi ilgas šiltas kojines – juk šalti irgi nemadinga.

Šiandien pakalbėkime  apie šiltą madą – megztukus, megztas sukneles ir galvos apdangalus ir jų tendencijas.

Šį rudenį-žiemą nepraloš tos, kurios mėgsta didelius (oversized) megztinius. Juos numegzti prireiks kelių vakarų, nes siūlai neploni, o raštai nesudėtingi. Jų grožis būtent dideliame tūryje. Šie didžiuliai megztiniai derinami su sijonais (kurie yra tokio ilgio, koks Jums prie širdies – nuo trumpų iki grindis šluojančių):

Dries Van Noten; Public School; Michael Kors
Dries Van Noten; Public School; Michael Kors

Etniniai motyvai. Etniniai ir tautiniai motyvai (kartais pasakų herojų epocha, kaip Dolce&Gabana kolekcijose) labai populiarūs šio rudens-žiemos drabužiuose. Žinoma, tai nereiškia, kad reiktų čiupti visus rūbus iš spintų, kuriose yra norvegiškų raštų užuominos, bet kai kurie dalykai – raštai,  linijos ir kombinacijos ypač ryškios tokių mados namų, kaip Nicole Miller, Rag & Bone, Visvim, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, BCBG, kolekcijose:

fall_winter_2014_2015_fashion_trends_ethnic_style

Ryškios spalvos. Šiemet, kaip niekad net ir šaltuoju sezonu vyrauja ryškios, sodrios spalvos (tikra atgaiva didelio kontrastingumo moterims). Ypač daug jų Prabal Gurung, Monique Lhuillier, Altuzarra ir Alexander Wang kolekcijose. Taigi, kuo ryškesnių spalvų siūlai – tuo geriau – traukite iš spintų ir podėlių raudoną, ryškią laimo ar fuksijos rožinę:

fall_winter_2014_2015_fashion_trends_bright_colorsViskas kas minkšta, šilta ir „pūkuota” – arba komfortas. Idėjų savo mezginiams nepatingėkite pasidairyti Row, Derek Lam, Dion Lee, Michael Kors, Tory Burch, Marc Jacobs, Public School, Calvin Klein, Edun ir Helmut Lang kolekcijose. Labai daug minkštų linijų,patogūs, šilti drabužiai – ko daugiau gali norėtis šaltymečiu. O jei dar ir stilingi:

fall_winter_2014_2015_fashion_trends_knitwearToms, kas nesiryžta čiupti virbalų ir megzti didelius daiktus, verta pagalvoti apie aksesuarus – stilingas kepures, kurių ypač daug  šiųmetėse dizainerių kolekcijose – pradedant slidininko kepuraitėmis su bumbulu baigiant baretėmis:

fall_winter_2014_2015_headwear_trends_knitted_hats2 fall_winter_2014_2015_headwear_trends_knitted_hats1

Nereikėtų pamiršti ir  gubių, reljefinių raštų, kurie papuošia mezginį ir suteikia jam dar daugiau tūrio:

6a00e55290e7c488330191042b0c98970c-800wi

Šiltų drabužių ir gražių idėjų!