Press "Enter" to skip to content

Kiaušinių dažymas nagų laku

eggs1

Šiuo priešvelykiniu laikotarpiu, visi  dairosi kuo įvairesnių kiaušinių marginimo būdų. Man irgi įdomus vis kitoks kiaušinių dažymas. Žinoma, vienokios priemonės tinka tiems, kiaušiniams, kuriuos valgysite – geriau pasirinkti augalų nuovirus ir saugius, maistinius dažus, daug didesnę laisvę turite, jei dažote dekoratyvinius kiaušinius stalo puošybai ar velykiniam medeliui. Tada tinka ir markeriai, ir nagų lakas ir kitos ne tokios jau nekaltos medžiagos.

Dar vienas kitoks kiaušinių dažymo būdas – kiaušinių dažymas nagų laku.

Prireiks: vonelės su vandeniu, kelių rūšių nagų lako,  sausų kiaušinių lukštų (prieš tai išpūskite kiaušinio turinį), pagaliuko ir pirštinių, kad nenusiteptumėt laku rankų.

Į vonelę įlašinkite po kelis lašus įvairių spalvų lako. Mediniu pagaliuku pamaišykite, kad gautumėt persiliejimus. Pasirinkite kontrastingų spalvų nagų laką, kad persiliejimai būtų išraiškingesni.Tada staigiai merkite lukštą į vonelę , kad visas pasidengtų laku ir ištraukite. Leiskite nudžiūti.

Džiovinimui galite pasidaryti stovelį – į kempinę prismaigstykite adatų ir padėkite ant jų kiaušinio lukštą, kad gerai nudžiūtų.

Dekoratyvių margučių!

Idėja ir nuotrauka iš camillestyles.com