Press "Enter" to skip to content

Sveikatos ir grožio patarimai: ajurvedinis dantų balinimas aliejumi

dantu-balinimas

Balti dantys simbolizuoja sveikatą ir grožį, tačiau daugelis iš mūsų balta šypsena pasigirti negalime. Dantų pageltimą gali sukelti įvairios ligos, rūkymas, dažnas alkoholio, kavos, arbatos vartojimas. Šiandien, kuomet mūsų visuomenėje grožis yra labai svarbus aspektas žmogaus gyvenime, dantų balinimas tapo viena populiariausių kosmetinės odontologijos paslaugų. Yra nemažai profesionalių dantų balinimo būdų, tokių kaip balinimas lazeriu, balinimas padėklais ar balinimo juostelėmis. Tačiau šie būdai yra ganėtinai brangūs ir ne visi gali sau leisti šias “grožio procedūras”.

Jei jūs norite baltesnių dantų, tačiau negalite leisti daug pinigų arba nenorite balinti dantų komerciniais produktais, – siūlau išbandyti balinimą aliejumi. Kol kas tai yra paprasčiausias ir saugiausias dantų balinimo namuose būdas, vis labiau populiarėjantis visame pasaulyje.

Kaip balinti aliejumi?

1. Ryte, prieš valgant ir geriant (įskaitant vandenį), įpilkite į burną valgomąjį šaukštą aliejaus (rekomenduojama saulėgrąžų arba sezamo). Šį procesą rekomenduojama atlikti būtent ryte.

2. Skalaukite aliejumi burną ir nenurykite jo. Skalaukite jį kaip skalaujate burnos skalavimo skystį. Aliejus netruks pasidaryti vandeningas, nes susimaišys su seilėmis. Skalaukite toliau. Jei jaučiate, kad vargsta žandikaulio raumenys – vadinasi per daug stengiatės. Atpalaiduokite žandikaulį ir aliejui skalauti naudokite liežuvį. Kai darysite tai taisyklingai jausitės komfortabiliai. Skalaukite ramiai 20 minučių. Tikslas yra, jog aliejus taptų baltu skysčiu, kuris parodo, jog procesas baigtas.

3. Kai baigiate, išspjaukite aliejų ir praskalaukite burną su šiltu, pasūdytu vandeniu. Sūrus vanduo nėra būtinas, tačiau jis labai gerai pašalina užsilikusias bakterijas bei toksinus ir apsaugo nuo įvairių uždegimų. Skalauti aliejumi galite kiekvieną rytą arba kelis kart per savaitę. Nėra jokios taisyklės kaip dažnai tai daryti, reiktų pasirinkti patiems.

Svarbiausia suvokti, jog šį procesą reikia atlikti ryte. Nedarykite to jokiu kitu paros metu. Jei jūs niekaip negalite to daryti rytais, tuomet darykite tai bet kuriuo metu, tačiau jūsų skrandis turi būti tuščias. Tuščias skrandis reiškia, jog maistas yra visiškai suvirškintas. Idealiausia skalauti aliejumi yra praėjus 3-4 valandoms po valgio.

Vertėtų atsiminti:

  • Nenurykite aliejaus po skalavimo
  • Rekomenduojama naudoti saulėgrąžų aliejų
  • Jei esate alergiški saulėgrąžų aliejui, naudokite kitokį
  • Rekomenduojama skalauti 20 minučių

Jei bandėte ar bandysite šį būdą – parašykite komentaruose, kaip jums sekasi ar yra kokie rezultatai ir po kokio laiko? Kokį aliejų naudojate? Kaip dažnai skalaujate?