Press "Enter" to skip to content

Ką padovanoti mamai?

Foto iš jovita.lt
Foto iš jovita.lt

Artėja mamos diena, daugelis iš mūsų suplanuojame, ką dovanosime iš anksto, kiti, deja nelabai. Šiuo trumpu straipsniu noriu papasakoti, kaip šiek tiek pakeitus požiūrį į keletą dalykų, galima nesunkiai išrinkti dovaną savo mamai (be to šią dovanos rinkimo strategiją puikiai galėsite pritaikyti ir kitoms metų šventėms).

Visų pirma reikia suprasti, kad dovaną renkatės ne sau. Kitaip tariant, pamėginti suprasti savo mamas, įsigilinti į jų kasdienybę, poreikius bei vargus ir džiaugsmus. Tarkime mano mamos paveikslas: ji dirba mokytoja, nuolat būna tarp jaunų žmonių ir kartais geriau už mane susigaudo kas dedasi pasaulyje. Taip pat ji gilus bei dvasingas žmogus, laisvalaikiu mėgsta skaityti ir lankytis geruose koncertuose.

Reziumė: nuspręskite, kokia yra jūsų mama – konservatorė, senamadiška, priimanti naujas idėjas lengvai, vaikiška ar jau didi ponia – išskirkite konkrečias jos savybes.

Antras svarbus dalykas – įsigilinti į žmogaus skonį. Savoka “skonis” apima daug sričių: knygos, maistas, namų apyvokos daiktai, drabužiai, kvepalai, papuošalai, aksesuarai ir t.t. Apsigauti galite labai lengvai (nemąstydami). Tačiau ir patikrinti yra visiškai nesunku: tiesiog stebėkite, kaip ji reaguoja į tam tikrus dalykus. Pavyzdžiui, kokie filmai jai patinka, kokias knygas ji skaito, kas jai aktualu, kuo ji domisi, galų gale – kaip rengiasi, puošiasi ar kvepinasi. Susidarę bendrą vaizdą, pasikonsultuokite su šeimos nariais ar pažįstamais  gal jie viską mato kitaip nei jūs. Tik įsigilinę į savo mamos skonį, išrinksite jai tobulą dovaną, antraip vėl teks pasitenkinti gėlėmis bei rafaelo.

Žinoma, gėlės gali būti tobulas variantas. Jei Jūsų mama visgi labai mėgsta prabangą ir yra tikrai didelė ponia, vargu ar sugebėsite išrinkti dovaną, atitinkančią jos poreikius, o dar baisiau – gal net neįpirksite jos. Tokiu atveju nesistenkite įtikti, tiesiog pamėginkite būti nuoširdūs, išreikškite tai žodžiais, darbais, gal Jūsų mamai labai reikia, kad šiandien ją pasiimtumėte iš darbo – neklauskit, imkit ir parvežkit.

Nebūkit banalūs arba kraštutinumų žmonės. Vėlgi, pamirškite save, dovaną renkatės ne pagal savo skonį, o pagal kito žmogaus poreikius. Jei jums labai nepatinka auksiniai papuošalai, nereiškia, kad jie nepatinka ir jūsų mamai. Arba jeigu jums atrodo, kad Akropolis – tai vienintelė vieta, kur galima nusipirkti daiktų, pagalvokite, – o gal Jūsų mamai nuo pastovaus lankymosi prekybos centre jau skauda galvą? Mano nuomone, dovanų čekis mamai – yra pati siaubingiausia dovana. Tokia dovana ne tik parodo jūsų abejingumą bei nenorą gilintis į mamos asmenybę, bet ir apkrauna ją ir taip nusibodusia, pilka rutina – ėjimu į prekybos centrą. Įsivaizduokite, kaip nuobodu tai daryti dieną iš dienos. Gal Jūsų mama mielai nueitų su jumis į dažasvydį ar pasivažinėtų kartingais? Nenurašykite savo mamų, nelaidokite jų jaunystės, pamėginkit šiais metais pažvelgti į ją kaip į žmogų.

One Comment

  1. Papuošalai internetu Papuošalai internetu 2014 10 03

    Labai gražu ir originalu :)

Comments are closed.