Press "Enter" to skip to content

Vestuvės ant jūros kranto

Vestuvinė suknelė, jūra, mėlynas dangus, smėlis… Anksčiau šie scenarijai matyti tik kino filmuose bei žvaigždžių vestuvių nuotraukose, persikėlė ir į lietuvišką pajūrį. Dabar tapo madinga, priesaikos žodžius tarti ošiant bangų mūšai, veidą glostant vėjui. Žinoma, čia Lietuva, čia lietūs lyja – taigi tobuliems planams gali pamaišyti lietūs, audros ir visokios kitokios gamtos stichijos. Bet juk vis tiek smagu…. Juolab, jei su pajūriu sieja daugiau dalykų, nei pati jūrinių vestuvių idėja – galbūt mylite jūrą, esate jūreivio vaikas, galbūt net piršlybos įvyko kopose?..

Tikriausiai, nerasite mergaitės, kuri nesvajotų apie vestuves. Vestuvės – tai lyg kažkokia pasaka, kurioje išsipildo princesių svajonės.  Su didžiąja dukra (jai 7 metai) vis laikas nuo laiko perverčiame pinterest.com lobius – su daugybe pačių įvairiausių idėjų vestuvėms, gražiomis suknelėmis, daugiaaukščiais tortais ir įspūdingais floristų darbais. Toks princesinis žaidimas. Pasidžiaugiame gražiomis nuotraukomis, akis paganome.

Vasara apskritai, labai geras laikas visas vestuvines naujienas lukštenti, žiūrėti – jų pasipila kaip iš gausybės rago. Vieni stengiasi gerus orus išnaudoti, kiti – atotrūkį nuo darbų. Visur mirga vestuvių suknelių nuotraukos, išpuoštos mašinos ir straipsniai. Šiemet ir pačiai teko vieną straipsnį parašyti vestuvių žurnalui – „Jūsų vestuvės„, bet šį sykį ne apie jį, bet tai buvo viena iš priežasčių, kodėl šiemet taip labai susidomėjau vestuvių tema.

Vienas esminių patarimų visiems vestuvininkams – labai kruopščiai pasirinkti vestuvių idėją. Jau nebeužtenka susėst, nuvažiuot į bažnyčią, paskui kažkur į gamtą ir paskui, grįžus, atsisėst prie vaišių stalo. Kuriami ištisi vestuvių scenarijai, samdomi fotografai priešvestuvinėms ir vestuvinėms fotosesijoms. Man, kaip beveik klaipėdietei šiuo metu,  viena gražiausių idėjų – jūrinės tematikos vestuvės.

Štai kelios idėjos vestuvėms:

 

Aišku, Lietuvoje tokios vestuvės sunkiau įsivaizduojamos, dėl nepastovių orų – bet juk nemažai nuotakų ir vestuvių planuotojų mėgsta iššūkius. Be to viešbučiai, įsikūrę pajūryje, pasirūpina leidimais, ceremonijomis ir svečių komfortu.

Tai gal vis tik įmanoma ir Lietuvos pajūryje vestuvės kaip paveikslėliuose?

Ką manot Jūs?

Gražių idėjų jūsų vestuvėms!

One Comment

  1. […] fone, raminamai šniokščiant Baltijos jūrai. Apie tokias vestuves jau esu rašiusi anksčiau čia.  Žinoma, tokių vestuvių planavimas – kaip loterija, nes niekad nežinai, ar nesumanys […]

Comments are closed.