Press "Enter" to skip to content

Puikūs būdai švaistyti pinigus

Foto: Wojciech Sadlej

Kas per kvaila idėja – paklausite jūs? Tačiau paskaitykite ir, ranką prie širdies pridėję pasakykite – ar patys bent kartą gyvenime nepadarę\ėte ko nors panašaus? Taigi – pradedame!

Pirmasis būdas: vengti profilaktinių pasitikrinimų pas savo šeimos gydytoją/odontologą (moterims – ginekologą/mamologą). Tai gręsia ne šiaip išlaidomis, o didelėmis išlaidomis ir galimomis sveikatos problemomis, kurios gali netgi sutrikdyti normalų jūsų gyvenimo ritmą, sumažinti darbingumą.

Antrasis būdas: užsisakyti/naudoti kreditines ar nuolaidų korteles su kredito limitu, tačiau mokėti tik minimalias įmokas panaudotai sumai padengti. Jei gerai paskaičiuotumėte – ko gero palūkanomis per pusmetį sumokate sumą, analogišką panaudotam kreditui, tačiau, kaip tame filme „Moteris ir keturi jos vyrai”, dėl „painaus dalyko – procentų” grąžintina kredito suma beveik nesumažėja.

Trečiasis būdas: aš viską darau pats ir niekam nemoku pinigų už paslaugas. Viską. Ir darbe ir buityje. Ypač buityje. Pats ir keičiu automobilio tepalus, ratus, atlieku techninę profilaktiką. Gerai, jei esate auksarankis ar turite galimybę, įrankius ir supratimą, ką darote. O jei pradėjus keisti tepalus staiga pamatote, kad nenusipirkote filtro? Tuomet kviečiate taksi, važiuojate į autodeatlių parduotuvę, gaištate savo brangų laiką (juk tuo metu galėtumėte padaryti žymai daugiau darbo, už kurį gaunate pinigus ir turite atitinkamą kvalifikaciją). Pagalvokite.

Ketvirtasis būdas: viską perku tik pigiausią. Ypač techniką. O po pusmečio perku antrą tokį pat, nes pirmasis sugedo, arba brangesnę ir kokybiškesnę alternatyvą. Žinoma – čia reikia išmokti elgtis išmintingai, pajausti, ar galima/apsimoka pirkti pigiausią daiktą ar ne. Juk ne visuomet pigiausias=nekokybiškas ar brangiausias=geriausias.

Penktasis būdas: nemokėsiu už automobilio parkingą „nes aš grįšiu už minutės”. O kartais ta minutė užsitęsia pusvalandį ir grįžę, jei pasiseka, galime rasti baudos kvitą už valytovo, arba, dar įdomiau – tuščią vietą ar kitą automobilį, apmokėjusį parkingą, ten, kur stovėjo mūsų transporto priemonė. Atsiimdami automobilį iš nutemptų mašinų saugojimo aikštelės prarasime ne tik pinigus baudai ir už nutempimą, tačiau ir laiką bei nervus.

Šeštasis būdas: akcija „Vieną perki – antras nemokamai!” Stop! Ar jums tikrai reikia dviejų virdulių? Pagalvokite prieš pirkdami ir pasidairykite, gal visai greta lentynoje rasite daiktą, kurį perkate vieną ir nieko negaunate nemokamai, tačiau pirkinys kainuos kone perpus pigiau.

Septintasis būdas: produktas X ana tame miestelyje už 50 km 10% pigesnis nei šalia namų – važiuoju pirkti! Ir vėl pagalvokite – ar tikrai neišleisite žymiai daugiau pinigų ir laiko kelionei, negu gausite nuolaidos? Žinoma, čia vėlgi galima rasti išimčių – pavyzdžiui mes važiuojame apsipirkti į parduotuvę, esančią kone 30 km nuo namų. Į abu galus išeina beveik 60 km, tačiau: perkame ilgo galiojimo produktus ir reikalingas buities prekes mėnesiui 5 asmenų šeimai. Ir pasistengiame, kad parduotuvė būtų pakeliui kur nors važiuojant. Tada tikrai susitaupo – priešingu atveju gaunama nuolaida nekompensuotų nei prarasto laiko nei papildomų kelionės išlaidų.

Aštuntasis būdas: pirk 20 pakelių pupelių konservų – gausi 30% nuolaidą! Taip taip, o po poros mėnesių pusę tų likusių konservų išmesi į šiukšlių konteinerį. Tokiu atveju visuomet atidžiai paskaičiuokite, ar tikrai tokie jūsų šeimos poreikiai, ar spėsite suvartoti įsigytą produktą ir jo neteks išmesti?

Nagi – pasigirkite – kaip dar galima švaistyti pinigus?

Pagal Lifehacker.

Reklama: Imlūs sprendimai

One Comment

Comments are closed.