Press "Enter" to skip to content

Papuošalai. Kaip išsirinkti tinkamiausius

elena-adams.com

Visos žinome, kad papuošalais galima viską pataisyti ir viską sugadinti. Panašiai kaip su prieskoniais virtuvėje.

Taigi, kokie turi būti papuošalai, kad visada pataikytumėt į dešimtuką?

Pirmiausia, išsinagrinėkite savo figūros, veido tipą, pasižiūrėkite, kokio stiliaus drabužius nešiojate.

Pirmiausia, pakalbėkime apie auskarus.

Jeigu veidas apvalus, rekomenduojama rinktis smulkius ilgus auskarus, be to įvairių formų – lašo, kvadrato, trikampio. Tuo tarpu visiškai netiks smulkučiai arba labai dideli apvalūs auskarai.

Ovalo formos veidas. Tai klasikinė veido forma, kuriai tiks beveik visų stilių auskarai. Jūs galite rinktis mažus, ovalius, „spiralinius” auskarus. Turinčioms trumpus plaukus labai tiks auskarai su perlais, deimantais ar kitais brangiais akmenimis. Prie ovalaus veido nelabai tinka ypač ilgi ir ploni auskarai.

Jeigu veidas širdelės formos, rinkitės auskarus, kurie yra masyvesni apačioje – lašo, ovalo formos.

Kvadratinio veido tipo savininkėms, reiktų rinktis apvalius auskarus, jie sušvelnina veido formos linijas.

Pailgo veido savininkėms – tiks smulkūs apvalūs ir kampuoti auskarai auskarai.

Nepaslaptis, kad tinkamai parinkti papuošalai, „paslepia” ir keletą nereikalingų kilogramų. Jeigu nesate smulkutė – rinkitės masyvesnius papuošalus, ypač ant ilgų grandinėlių. Tokie papuošalai tarsi dalija vertikaliomis linijomis ir pailgina siluetą. Tačiau jums visai netiks trumpi apvalūs karoliai. Tuo tarpu grakščioms, smulkioms moterims – labai gražiai atrodys smulkūs papuošaliukai, įmantresnės plonytės segės.

Dar reiktų pagalvoti ir tai, kur papuošalas bus dėvimas – kasdienai reikėtų rinktis smulkesnius, subtilesnius papuošalus, kad netrukdytų, nevargintų. Jeigu kalbame apie dalykinį įvaizdį, čia kaip ir daugelyje kitų sričių – mažiau yra daugiau. Subtilios grandinėles, nedideli auskarai, derantys prie klasikinių drabužių – papildys ir padarys ansamblį išbaigtu.

Beje, pagal šiuolaikinius derinimo principus, nedera dėvėti vieno autoriaus koljė, žiedo ir auskarų – tai rodo negebėjimą pačiai pasirinkti ir nepasitikėjimą savo skoniu.

Labai dažnai papuošalus ne tik perkame, bet ir dovanojame. Prieš dovanojant papuošalus, pravartu būtų pasidomėti būsimo jų savininko skoniu. Kokius papuošalai jam ar jai patinka – iš aukso ar iš sidabro, su briliantais, safyrais, o galbūt su perlais ar nefritu? Surinkus reikalingą informaciją, galima drąsiai keliauti  į juvelyrikos dirbinių saloną pirkti dovanos.

Dabar įvairių papuošalų galima įsigyti ne tik parduotuvėse, bet darosi populiaru ir papuošalai internetu.

Gražių akimirkų!

 

One Comment

  1. Pilkoji Gėlelė Pilkoji Gėlelė 2013 01 27

    Kaip ir visoms moterims, taip ir man patinka gražiai pasipuošti, tačiau dažnai susiduriu su problema, kad papuošalai man per brangūs, todėl apsipirkinėju internete (nes čia dažniausiai pigiau). Iš visų išbandytų papuošalų parduotuvių labiausiai patiko [pašalinta reklama, dėl reklamos galima susisiekti – eitne@eitne.lt ] , ten ne tik pakankamai pigu, bet ir tikrai gražūs papuošalai, kuriais galima ne tik kasdien pasidabinti, bet ir į neeilinę šventę išsipustyti. :) Kažkaip be papuošalų dabar net keista būna matyti moteris, todėl ir pati stengiuosi neužmiršti užsidėti kokį papuošalą, kad ir labai jau skubėdama. :)

Comments are closed.