Press "Enter" to skip to content

Mediniai įrankiai virtuvėje – kaip juos prižiūrėti?

Foto: Manufacturer

Apie aliejų ir jo panaudojimo būdus jau esame rašę. Dabar papasakosime, kaip jis gali pasitarnauti saugant virtuvės įrankius. Dažnoje virtuvėje galime sutikti medinius įrankius, lenteles, kitus daiktus. Šie daiktai jums tarnaus ilgai, jei tik juos tinkamai prižiūrėsite. Medinius virtuvės rykus, kaip ir kitus medinius daiktus reikia alyvuoti, kad jie nesuskilinėtų. Tačiau problema yra tokia, kad visi valgomieji aliejai oksiduojasi ir jau po keleto dienų tampa aitrūs, tad nerekomenduojama naudoti alyvų, rapsų ar saulėgrąžų aliejaus. Šiam tikslui geriausiai tinka graikiškų riešutų aliejus. Jo galima įsigyti gurmanų parduotuvėlėse kaip pagardo salotoms. Taip pat šį aliejų naudoja dailininkai maišydami savo aliejinių dažų spalvas.

Įtrinkite medinę peilio/šakutės rankeną ar medinį šaukštą aliejumi ir apsaugosite juos nuo suskilimo. Taip pat reikia atminti, kad mediniai įrankiai netinkami plauti indaplovėse. Jei norite, kad įrankiai iš medžio ar medinėmis rankenomis tarnautų ilgiau, plaukite juos rankomis ir iš kart sausai nušluostykite. Aliejuoti virtuvės įrankius patartina 2-3 kartus metuose.

Kokius medinių įrankių tausojimo metodus naudojate jūs?

Parengta pagal Lifehacker.