Press "Enter" to skip to content

Kajeno pipiras – ir maistas ir vaistas

Na, gal ir ne maistas, bet prieskonis tai jau tikrai. O štai gydomosios šio raudonojo pikčiurnos savybės ne visiems žinomos. Moksliškai kajeno pipiras žinomas kaip Capsicum minimum arba Capsicum fastigiatum. Šio augalo vaisius naudojo dar actekai ir majai. Pats augalas kilęs iš Prancūzijos Gajanos (Pietų Amerika) ir kartais dar painiojamas su raudonaisiais čili pipirais. Kajeno pipiro sudėtyje esantis kapsaicinas naikina prostatos vėžio ląsteles, mažina širdies priepuolio riziką, padeda atstatyti skrandžio gleivinę. Mint.com tarp daugelio patarimų taip pat teigia, kad įsipjovus reikia užbarstyti šio prieskonio ant žaizdos, kadangi jis reguliuoja kraujospūdį taip, kad kraujavimas sustotų. Aišku – reikia būti pasiruošus, kad tikrai skaudės. Tačiau įsipjovus ir nesant po ranka tvarsčių, tai mažesnė blogybė, negu nukraujuoti.

Įspėjimas: esant bet kokiems negalavimams nesigydykite savarankiškai ar pagal šiuos patarimus, o visuomet kreipkitės į specialistą.

One Comment

Comments are closed.