eitne.lt

gyvenimo būdo portalas šeimoms

Quote Rotator
Šventės
family cartoon

Šeimos diena – pabūkime visi kartu

Šis metų laikas gražiausių švenčių virtine kaip žiedais pasipuošęs – tik ką atšventėme Motinos dieną, ne už kalnų – Tėvo diena, o vidury gegužės, pusiaukelėje – Šeimos diena.  Tarytum, globojama tėvo ir mamos….

Mildos-skulptura

Lietuviška meilės šventė – Mildinės

Nors jau tapo populiaru, kad raudonom širdelėmis ir visokiais kitais (meilės) atributais Lietuvoje džiaugiamės pūguotą vasarį, vis tik Lietuvos klimatui labiau prisitaikiusi Deivės Mildos šventė – Mildinės. Švenčiama gegužės 13 d. ,…

DSC_5454

Su Motinos diena, mielosios!

Švelnumas delno, likusio ant mano skruosto… Sūrumas ašaros akių giliajam žydrume… Tu ateini iš ilgesio platybių krašto, apkloji liūdintį sušildančia skraiste; Ir norisi, kad jie – nebylūs žodžiai, tūnoję mano viduje, pasiektų…

vaizdelis

Idėja Motinos dienai: gėlių pristatymas į namus

Prisimenate seną dainelę: „Žibuoklėms pražydę, šilelio šilelio šlaitai, tau mano mamyte, gražiausi gražiausi žiedai…“? O mėlynas apvytusias žibutes delniukuose, kurias nešdavote iš miško mamai? Aš prisimenu. Ir prisimenu, kaip visą vasarą namuose žydėdavo…

krepsis

Šeštadienio pamąstymai

Taip jau būna kartais – planuoji planuoji, o kažkas nuneša visus planus ir dar šypteli pakeliui. Gal todėl, kad šiandien tarptautinė pokštų diena? O gal todėl, kad šiandien Pietryčių Azijoje švenčiami Naujieji metai?…

kiausiniai

Velykų tradicijos ir žaidimai

Po Didžiosios savaitės sekmadienį – šv. Velykos.  Jos švenčiamos pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Velykų pavadinimas kildinamas iš žodžio „vėlės“, nes senovėje buvo tikima, kad vėlės išlenda kartu su atgimstančia gamta,…

419269_356422551064229_167368159969670_1077968_863331906_n

Sveikiname su šv.Velykomis

Sveiki sulaukę Šventų Velykų – Kristaus Prisikėlimo šventės. Bundanti gamta liudija atgimimą, pamažu kylantį polėkį ir mūsų širdyse. Tegu kartu su pirmaisiais pumpurais skleidžiasi meilė, atjauta, viltis ir tikėjimas, o kartu ir kilnūs…

Foto iš wildolive.blogspot.com

Idėja Velykoms: maišeliai saldumynams iš servetėlių

Foto iš wildolive.blogspot.com Žavinga smulkmena. Kartais suki galvą, kur supakuoti saują saldainių arba šokoladinį kiaušinį. Tinklapyje wildolive.blogspot.com radau išradingą sprendimą – servetėles.   Prireiks servetėlės, atitinkamos spalvos organzos skiautės, žirklių, juostelės, adatos…

Dyeing Easter Eggs 040909

Kiaušiniai, kiaušiniai

photo: vmiramontes Liko tik viena savaitė iki šv.Velykų, tai parankiojau dar keletą būdų, kaip galima marginti kiaušinius. Galbūt pravers šios idėjos ir Jums. Dalinuosi nuorodų lobynu: Raidėmis marginti kiaušiniai @ Lilluna Blizgučiais marginti…

Foto iš meetthedubiens.com

Kelios idėjos balandžio 1-ai

Artėja dar viena šventė – su juokais, pokštais ir įvairiausiais išsigalvojimais. Pajuokauti sėkmingai galima ir su maistu, jo formomis ir spalvomis. Mėsos keksiukai su bulvių košės kremo bokštu – kuo gi ne desertas,…

eitne.lt turinys yra licencijuotas CC [BY-NC-SA] Licencija. (C) eitnė, 2009 - 2012.

gyvenimo būdo portalas šeimoms

TVS: WordPress | Pritaikė kurapka