Šeimos diena – pabūkime visi kartu
Šis metų laikas gražiausių švenčių virtine kaip žiedais pasipuošęs – tik ką atšventėme Motinos dieną, ne už kalnų – Tėvo diena, o vidury gegužės, pusiaukelėje – Šeimos diena. Tarytum, globojama tėvo ir mamos….
Lietuviška meilės šventė – Mildinės
Nors jau tapo populiaru, kad raudonom širdelėmis ir visokiais kitais (meilės) atributais Lietuvoje džiaugiamės pūguotą vasarį, vis tik Lietuvos klimatui labiau prisitaikiusi Deivės Mildos šventė – Mildinės. Švenčiama gegužės 13 d. ,…
Su Motinos diena, mielosios!
Švelnumas delno, likusio ant mano skruosto… Sūrumas ašaros akių giliajam žydrume… Tu ateini iš ilgesio platybių krašto, apkloji liūdintį sušildančia skraiste; Ir norisi, kad jie – nebylūs žodžiai, tūnoję mano viduje, pasiektų…
Idėja Motinos dienai: gėlių pristatymas į namus
Prisimenate seną dainelę: „Žibuoklėms pražydę, šilelio šilelio šlaitai, tau mano mamyte, gražiausi gražiausi žiedai…“? O mėlynas apvytusias žibutes delniukuose, kurias nešdavote iš miško mamai? Aš prisimenu. Ir prisimenu, kaip visą vasarą namuose žydėdavo…
Šeštadienio pamąstymai
Taip jau būna kartais – planuoji planuoji, o kažkas nuneša visus planus ir dar šypteli pakeliui. Gal todėl, kad šiandien tarptautinė pokštų diena? O gal todėl, kad šiandien Pietryčių Azijoje švenčiami Naujieji metai?…
Velykų tradicijos ir žaidimai
Po Didžiosios savaitės sekmadienį – šv. Velykos. Jos švenčiamos pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Velykų pavadinimas kildinamas iš žodžio „vėlės“, nes senovėje buvo tikima, kad vėlės išlenda kartu su atgimstančia gamta,…
Sveikiname su šv.Velykomis
Sveiki sulaukę Šventų Velykų – Kristaus Prisikėlimo šventės. Bundanti gamta liudija atgimimą, pamažu kylantį polėkį ir mūsų širdyse. Tegu kartu su pirmaisiais pumpurais skleidžiasi meilė, atjauta, viltis ir tikėjimas, o kartu ir kilnūs…
Idėja Velykoms: maišeliai saldumynams iš servetėlių
Foto iš wildolive.blogspot.com Žavinga smulkmena. Kartais suki galvą, kur supakuoti saują saldainių arba šokoladinį kiaušinį. Tinklapyje wildolive.blogspot.com radau išradingą sprendimą – servetėles. Prireiks servetėlės, atitinkamos spalvos organzos skiautės, žirklių, juostelės, adatos…
Kiaušiniai, kiaušiniai
photo: vmiramontes Liko tik viena savaitė iki šv.Velykų, tai parankiojau dar keletą būdų, kaip galima marginti kiaušinius. Galbūt pravers šios idėjos ir Jums. Dalinuosi nuorodų lobynu: Raidėmis marginti kiaušiniai @ Lilluna Blizgučiais marginti…
Kelios idėjos balandžio 1-ai
Artėja dar viena šventė – su juokais, pokštais ir įvairiausiais išsigalvojimais. Pajuokauti sėkmingai galima ir su maistu, jo formomis ir spalvomis. Mėsos keksiukai su bulvių košės kremo bokštu – kuo gi ne desertas,…